BNL Karting Series

BNL Finale Genk onverwachte kampioenen

Afgelopen weekend waren de BNL Karting Series aan hun laatste wedstrijd toe. Na een openingsweekend in het voorjaar en de tweede manche in Ostricourt, begin juli, was het dit weekend weer afspraak in Genk voor het slotakkoord. Een zonnige dag op zaterdag en een stevige regenbui zondag voormiddag maakten alles nog mogelijk. De verdiende kampioenen winnen een ticket naar de Grand Finals, deze herfst in het Italiaanse Sarno!

KP074654

Tekst: Philippe De Roeck

Fotos's: Michael Melis

KP072077

De MicroMaxen trapte als eersten het weekend af. Lucas Schoenmakers was zowel op zaterdag als op zondag de snelste in de eerste race. De TonyKarter had aan het einde van de rit voldoende punten voorsprong om zich ook van de titel te verzekeren. Senna Kortman en Liewe Rutten werden tweede en derde in de eindstand. Kris Haanen was ook dit weekend weer erg snel onderweg en wist twee van de vier races te winnen. Een uitsluiting in de eerste race op Ostricourt zorgde er echter voor dat de Nederlander geen kans meer kon maken op de titel.

KP076282

In de MiniMax was de strijd nog spannend maar Mike van Vugt was toch wel de grootste kanshebber op de eindwinst. Kobe Pauwels was de grootste uitdager maar moest stuitte op zaterdag op een sterke van Vugt. Op die zaterdag boekte Thomas Martens trouwens zijn eerste pole en overwinning. Pauwels die problemen kende met de wedstrijd motor moest op zondag nog eens alles uit de kast halen. Nurmi Luca en Luca Leistra, die in een regenachtige kwali als enige voor slinks gokte, wonnen de races op zondag maar Mike van Vugt is de nieuwe kampioen voor Pauwels en Nurmi Luca

KP073977

In de Junioren waren het enkele Britten die het Leroy Jagesar moeilijk konden maakten. Jagesar kent een gigantisch sterk seizoen maar tijdens de laatste BNL kwam de snelheid er niet helemaal in. Terwijl Joe Turney drie van de vier wedstrijden erg sterk wist te winnen was het Jagesar die het moeilijk had en eigenlijk op zaterdag de titel al zou kwijt zijn. Hij werd uiteindelijk tweede in de eindstand na Turney en voor Tom Canning.

KP072138

Glenn van Parijs ging als leider in de tussenstand naar de slotmanche in Genk. Na goede heats bracht de finale niet wat gehoopt. Van Parijs kwam in het gedrum terecht en belandde na contact van de baan. De titel leek erg ver weg maar een sterke race op zondag. Jordan Brown Nutley was in de finale de snelste man van het pak. De Britt ging er al vroeg in de race vandoor terwijl van Kalmthout, Besler en Van Parijs daarachter voor de laatste podiumplekken. Van Kalmthout wist Van Parijs een tijdje achter zich te houden maar de Bouvin piloot ging er dan toch voorbij. Besler volgde zijn teamgenoot en remde hem vervolgens van heel ver uit in de eerste bocht. Nutley won de finale voor Besler en Van Parijs terwijl van Kalmthout nog een plekje verloor aan rookie Noah Roovers. Glenn Van Parijs is de nieuwe kampioen al is dat nog onder voorbehoud. Er loopt namelijk nog een onderzoek naar de uitslag in Ostricourt al schrijven wij Van Parijs als nieuwe kampioen!

KP073999

Kersvers Europees kampioen Kevin Ludi verzekerde zich in Genk van de titel in de DD2. Op de finale dag ging de pole in regenachtige condities naar Joey Alders die de concurrentie op acht tienden achterstand reed. Constantin Schoell kende een sterk weekend en won drie van de vier races dit weekend. De titel ging dus wel naar Ludi terwijl Schoell tevreden moest zijn met een tweede plek in de eindstand. Aaron Sherlock sloot het kampioenschap af als derde

KP077545


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet