V8 Supercars

V8 Supercars: Chris van der Drift tekent bij Erebus voor Pirtek Endurance Cup

Chris van der Drift, de Nieuw Zeelander met eveneens Nederlandse wortels, heeft voor de Pirtek Endurance Cup bij het team van Erebus getekend. Hij zal samen met Shae Davies in een Holden aan de Pirtek Endurance Cup deelnemen. Shae Davies werd eerder dit seizoen door het team van Betty Klimenko uit de Australische Porsche Cup en Dunlop Series opgepikt.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Erebus

VDD
Eindelijk heeft Chris Van Der Drift bij de V8 Supercars zijn voet tussen de deur gekregen. De Nieuw Zeelander met Nederlandse roots, die overigens zeer goed Nederlands spreekt, heeft hier jaren voor moeten vechten.


Chris van der Drift tekent bij Erebus voor Pirtek Endurance Cup
Vorig jaar won VDD de Porsche Carrera Cup Asia en was ook in de openingswedstrijden van de ADAC GT Masters actief. In de Porsche Carrera Cup Asia behaalde Chris zeven overwinningen, zes poles en tien podiums in veertien races. Dit jaar was VDD ook in een aantal wedstrijden van het Asian GT Kampioenschap actief.

Van der Drift: "Ik ben dolgelukkig om bij Erebus getekend te hebben. En dit is voor mij een grote kans. Ik kijk nu al naar de samenwerking uit en de eerste wedstrijd kan niet snel genoeg komen."Hoewel Sandown zijn V8 Supercardebuut betekent, reed Van Der Drift eerder in Nieuw Zeeland in de V8 Supertourers. Ook testte hij eind 2014 voor het team van Brad Jones Racing.

Van der Drift: "Gedurende mijn gehele carriere heb ik buiten Australië geracet maar ik heb altijd gezegd als ik terug zou komen dat de Supercars mijn doel zouden zijn." Gotzinger Small en McGregor hebben VDD bij de deal met Erebus ondersteund.

Van der Drift: "Ik ben al drie jaar aan het proberen om hier een voet tussen de deur te krijgen. Fantastisch dat ik nu die ervaring krijg. Drie jaar geleden stapte ik in de Supertourers en ik kreeg het ook nog een keer voor elkaar om bij BJR te testen. De auto's zijn natuurlijk totaal verschillend maar ik hou van de pk's onder mijn rechtervoet. Ik ben er zeker van dat dit bij mij past en dat het elke ronde steeds beter gaat worden."

Teammanager Barry Ryan is ervan overtuigd dat VDD de juiste man is. Barry Ryan: "Wij wilden iemand die zo in de auto kan stappen en er klaar voor is. Wij zijn verheugd dat hij van ons team deel uitmaakt. Zeker omdat hij veel ervaring meebrengt. Craig Baird, die vorig jaar als tweede in de Porsche Cup Asia eindigde en Greg Murphy waren beiden onder de indruk van zijn CV en professionalisme. Omdat er geen clash in de kalender was grepen wij de kans met beide handen aan." VDD komt in alle drie Pirtek wedstrijden uit en zal volgende week dinsdag voorafgaande aan de Sandown 500 nog even op Winton testen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet