Formula E

Formule E: Ho Pin Tung derde rijder bij Jaguar

Ho Pin Tung werd naast Adam Carroll en Mitch Evans bij de Jaguar presentatie in het Jaguar Collections Centre verrassend als derde rijder bekend gemaakt. Bovendien kreeg de auto de benaming I-TYPE 1.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Ho Pin Tung
Ho Pin werd bij Jaguar als derde rijder aangekondigd. Nu even afwachten hoeveel kilometers hij gaat maken.


Ho Pin Tung derde rijder bij Jaguar
Jaguar is weer officieel terug in de racerij. Bij de presentatie in het Jaguar Collections Centre werd Ho Pin naast de vaste rijders Adam Caroll en Mitch Evans verrassend als derde rijder aan het team toegevoegd.Naast de rijdersbezetting werden Panasonic en Lear Corporation als officiële teampartners aangekondigd.

Gerd Mauser van Panasonic Jaguar Racing: " Vandaag begint een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Jaguar Racing. Als eerste Premium-fabrikant zijn wij ontzettend verheugd om weer terug te zijn in de hoogste regionen van de autosport. De toekomst is aan het veranderen en wij maken daarvan deel uit. Wij kunnen nauwelijks wachten om op locaties in de binnensteden te racen waarvan wij hopen dat een gehele nieuwe generatie @Jaguar Racing Fans zich bij ons in dit avontuur zal aansluiten. Formule E betekent het perfecte platform om de volgende generatie te inspireren."

Bij Jaguar Rover werken 9000 mensen en beschikt in GB over het grootste R&D Center van vrijwel alle technologische sectoren.Nick Rogers van Jaguar Rover Product Engineering: " In de volgende vijf jaar gaan we meer veranderingen in de automotive sector zien dan in de laatste drie decennnia. Het kampioenschap stelt ons in staat om onze vooruitstrevende technieken onder extreme performance condities te engineeren. Bij Jaguar Rover werken 9000 ingenieurs en het team zal de data van de engineers tot het uiterste pushen om het maximum uit de electrische technologie onder wedstrijd omstandigheden te behalen."

In totaal heeft mijn bij Jaguar Racing 21 testdagen afgewerkt.Panasonic Team Racing Director James Barclay: " Voor het gehele Panasonic Jaguar Racing Team is dit vandaag een trots moment. Voor ons debuut in het kampioenschap heeft iedereen de afgelopen maanden hard gewerkt. Het verheugt mij om Adam, Mitch en Ho Pin, Panasonic en Lear bij de Jaguar familie te verwelkomen. Zowel op als naast de baan willen wij succes hebben. Wij zijn ons van onze uitdaging bewust zeker omdat de concurrentie twee jaar voorsprong heeft. Wij zijn hier niet alleen met het doel om te winnen maar ook om te innoveren. Hierbij wil Jean Todt van de FIA en Alejandro Agag van de Formule E voor hun innovatieve visie bedanken. Zeker voor hun hulp en steun in de afgelopen 12 maanden."

FE Jaguar
De I-TYPE-1 Jaguar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet