V8 Supercars

V8 Supercars: Simona de Silvestro tekent driejarig contract. Retro kleurenschema’s voor Pirtek Endurance Cup.

Voor de lezers van www.autosport.nl komt het niet meer als een verrassing maar de Zwitserse Simona de Silvestro bevestigde dat zij een driejarig contract met de V8 Supercar-organisatie heeft getekend. Samen met Renee Gracie komt zij dit jaar voor het team van Nissan Motorsport op Bathurst uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PRA/Nissan Motorsport/BJR

Renee Gracie Simona
Renee Gracie en Simona de Silvestro komen op Bathurst voor het team van Nissan Motorsport uit. Simona gaat drie jaar lang in de V8 Supercars rijden. Na haar optreden vorig jaar stonden diverse teams te trappelen.....


Simona de Silvestro tekent driejarig contract. Retro kleurenschema's voor Endurance Cup
De overstap vanuit Indycar/Formule E naar de V8 Supercars komt voor Simona de Silvestro niet geheel onverwacht. De Supercars-organisatie bevestigde bij monde van James Warburton dat de Zwitserse een driejarig contract heeft getekend. Als onderdeel van de Harvey Norman Supergirls rijdt zij dit jaar samen met de lokale rijdster Renee Gracie voor het team van Nissan Motorsport op Bathurst.

Simona de Silvestro: " Mijn eerste ervaringen beleefde ik vorig jaar op Bathurst. Het was een ongelofelijke ervaring en ik wist dat mijn toekomstdoel zou worden. Dit is nu realiteit geworden en ik wil James Warburton van de Supercars-organisatie bedanken voor zijn vertrouwen. Dit wordt voor mij het eerste fulltime jaar in een gesloten auto en er zijn veel dingen waaraan ik mij zal moeten aanpassen. Ik kijk met respect naar deze nieuwe uitdaging uit en ik vind het bijzonder spannend om aan zo'n opwindend kampioenschap te mogen deelnemen. Ik sta te trappelen om in de auto te springen en er zoveel mogelijk uit te halen" Bij het team van PRA was men vorig jaar behoorlijk onder de indruk en wilde men haar eigenlijk al direct een contract aanbieden.

De lokale Zuid Australische Minister van Toerisme was erg verheugd over de deal. "De lokale overheid moet vrouwen in alle sporten promoten en ik hoop dat Simona's talent nog meer vrouwen aanmoedigt om aan een autosport carrière te beginnen." De Clipsal 500 levert jaarlijks 40 miljoen Australische Dollars voor de lokale economie op. Samen met Danica Patrick en Sarah Fisher is Simona één van de weinige vrouwen die ooit een Indycar podium behaald heeft. Simona is de eerste vrouw die in de V8 Supercar geschiedenis een volledig seizoen gaat afwerken.

Todd Kelly van Nissan Motorsport was erg verheugd over de Bathurst deal. "Toen wij hoorden dat er een wildcard beschikbaar was, hebben wij onmiddellijk toegeslagen. Die kans hebben we direct aangegrepen. Wij weten hoe een wildcard op Bathurst werkt. Wij hebben dit in het verleden ook gedaan en wij hebben er alle vertrouwen in." Voor alle duidelijkheid. Er is nog niet bekend gemaakt voor welk team Simona volgend jaar gaat uitkomen. Dit wordt later bekend gemaakt.

Chaz Mostert
Chaz Mostert rijdt in de Supercheap Auto Retro kleuren op Bathurst.

Retrokleuren
Voor de Pirtek Endurance Cup zullen veel auto's in de retrokleuren gespoten zijn. Recentelijk ontvingen wij vanuit Australië de eerste beelden van BJR Racing en PRA. En die willen wij de lezers van www.autosport.nl uiteraard niet onthouden.

BJR Racing
Het team van BJR Racing heeft één Holden in de vertrouwde BOC kleuren gespoten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet