Formula E

Formule E: Prijzenpot van 1 miljoen dollar in Las Vegas eRace

Van 5-7 Januari 2017 vindt in het "Venetian Hotel" in Las Vegas als onderdeel van de jaarlijkse Elektronica beurs CES een virtuele Formule E wedstrijd plaats. Tevens onderdeel van de "Sports Business Innovation Summit"

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Formule E

Spark Las Vegas
Drie jaar geleden reden ze er voor het eerst. Maar als fan kun je straks tegen de echte coureurs ook nog eens een miljoen dollar verdienen als je erin slaagt om de echte coureurs te verslaan.

Prijzenpot van 1 miljoen dollar in Las Vegas eRace
Formule E probeert opnieuw baanbrekend te zijn door een virtuele Formule E wedstrijd in Las Vegas te organiseren. Exact drie jaar nadat de Spark Renault SRT 01 E zijn debuut in Las Vegas maakte komt de Formule E met een nieuw initiatief. Alle 20 coureurs zullen aan een virtuele Formule E wedstrijd deelnemen die bestaat uit een prijzenpot van maar liefst éen miljoen dollar. De deelnemers zullen gebruik maken van speciaal geconstrueerde Playseat game apparatuur waarbij gebruik gemaakt wordt van rFactor 2 Software. Cloudsport zal er voor zorgen dat de competitie zo realistisch en correct mogelijk verwezenlijkt wordt.

10 Fans zullen in de gelegenheid gesteld worden om aan de "Road to Vegas Challenge" deel te nemen. Online kwalificatiewedstrijden zullen er voor zorgen dat er uiteindelijk tien deelnemers overblijven om aan de wedstrijd in Las Vegas deel te nemen.

Alejandro Agag: " Dit is een gigantische stap voorwaarts in de fan betrokkenheid. Gamers vanuit de gehele wereld kunnen aan "The Road to Vegas" Challenge deelnemen en krijgen de kans om in een uniek evenement tegen onze Formule E-coureurs te racen. Dit alles in het teken van de CES elektronicabeurs waar de laatste snufjes op het gebied van innovatie en technologie gepresenteerd worden. Wij geloven dat eSports een nieuwe level van fan betrokkenheid introduceert en in de game revolutie willen wij vooraan staan."

Voor meer informatie zie onderstaande links:

http://roadtovegas.cloudsport.club/index.aspx

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet