VLN

VLN: A.s. zaterdag seizoenshoogtepunt op Nordschleife. Frikadelli met BMW M6 aan de start

A.s. zaterdag vindt op de Nordschleife het VLN seizoenshoogtepunt plaats, de ROWE 6 uurs ADAC Ruhr Pokal Rennen. Vrijwel alle VLN Teams zijn vertegenwoordigd. De grootste verrassing was de aankondiging van Frikadelli Racing om met een BMW M6 aan de start te verschijnen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

VLN Rowe BMW
De ROWE BMW's zijn uiteraard aan de start in het evenement van hun hoofdsponsor.

A.s. zaterdag seizoenshoogtepunt op de Nordschleife. Frikadelli met BMW M6 aan de start
Een verrassing op de Nordschleife a.s. zaterdag. Voor het eerst sinds de oprichting van het team in 2005 verandert men bij Frikadelli van Porsche naar BMW. Teameigenaar Klaus Abbelen: "Na de motorpech in de vorige wedstrijd wisten wij niet of de auto op tijd klaar zou zijn. Daarom hebben wij op korte termijn besloten om een BMW M6 uit te proberen. Bij de tests op vrijdag zullen wij ons allemaal aan die auto moeten aanpassen. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij met de M6 geen slecht figuur zullen slaan en om de kop mee kunnen strijden. Natuurlijk kunnen we het potentieel nog niet optimaal benutten zoals dit met de Porsche het geval is." Voor de zesuurswedstrijd bestaat de Frikadelli BMW M6 combinatie uit Klaus Abbelen zelf, Sabine Schmitz, Norbert Siedler en Patrick Huisman. Voor Huisman een deja vu met BMW na vele jaren.De concurrentie mag er wezen; Black Falcon, Phoenix Racing, Manthey-Racing, Land-Motorsport, Walkenhorst-Motorsport, Haribo-Racing en ROWE-Racing zelf. Kanshebbers genoeg voor de eindoverwinning.

DTM-coureurs Juncadella en Antonio Felix Da Costa doen Nordschleife examen
De DTM-rijders Daniel Juncadella en Antonio Felix da Costa verschijnen dit jaar voor het eerst op de Nordschleife aan de start. Echter niet in een GT3 maar in een Porsche Cayman en een BMW 235i. Om met een GT3 op de Nordschleife te racen heb je volgens het huidige reglement een Permit A licentie nodig. Dit betekent dat je minstens aan twee VLN-wedstrijden deelgenomen moet hebben en 18 ronden gereden moet hebben. Juncadella rijdt samen met Suad Al Faisal, Ronny Lethmate en Carsten Palluth terwijl Da Costa met de Brit Ricky Collard een combinatie vormt.

Audi-confrontatie op de Nordschleife
Zowel het team van Phoenix en Land-Motorsport zegevierden tweemaal eerder op de Nordschleife dit seizoen. Bij Phoenix wordt Markus Winkelhock aan de combinatie Stippler/Fjordbach toegevoegd. Teambaas Wolfgang Land gooide alvast wat olie op het vier door te stellen "Dat wij geen ondersteuning van een derde rijder nodig hebben. Mies/De Phillippi vormen een "dreamteam" en die gaan wij echt niet uit elkaar halen" aldus Land.

Maar ook de winnaars van de vorige wedstrijden zoals Uwe Alzen/Lance David Arnold/Jan Seyffarth(Haribo Mercedes), Jörg Müller/Jesse Krohn(ditmaal met Victor Bouveng Felipe Fernandez Laser(Walkenhorst BMW M6) willen om de eindoverwinning nog een woordje meespreken. Maar ook Yelmer Buurman/"Gerwin" zouden met Hubert Haupt en Manuel Mezger voor een verrassing kunnen zorgen. Meerdere malen hebben zij eerder dit seizoen aangetoond tot de snelsten te behoren .De start is a.s. zaterdag om 12u en om 18u valt het zwart-wit geblokt op de Nordschleife.

VLN Phoenix Racing
Een derde zege voor Phoenix Racing of de allereerste voor Buurman/Gerwin/Haupt/Mezger?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet