V8 Supercars

V8 Supercars: Transfermarkt in beweging. Simona de Silvestro lijkt zeker van zitje

Met het aanbreken van de Pirtek Enduro Cup is ook de transfermarkt voor het komende seizoen aardig in beweging gekomen. De jackpot gaat mogelijk naar de Zwitserse Simona de Silvestro. Insiders verwachten dat zij met steun van de organisatie in 2017 de eerste vrouw is die een volledig V8 Supercar seizoen gaat afwerken.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar/DJR Team Penske/HSV Holden

2016 Simona
De Zwitserse Simona de Silvestro lijkt met steun van Monster Energy en de Supercarorganisatie de jackpot getrokken te hebben. Wordt zij de eerste vrouw die het in de keiharde V8 wereld kan waar maken?

Transfermarkt in beweging. Simona de Silvestro lijkt zeker van zitje
De Zwitserse Simona de Silvestro heeft bij haar eerste optreden in de V8 Supercars vorig jaar een zodanig goede indruk achter gelaten dat de Supercarorganisatie achter de schermen inmiddels over een sponsorpakket beschikt om de Zwitserse te laten racen. Het team van Prodrive Racing Australia lijkt het meest voor de hand liggend. Ook het energiedrankje Monster Energy zou mogelijk bij de deal betrokken zijn. Mocht de deal werkelijk van de grond komen dan wordt Simona de eerste fulltime rijdster in de V8 Supercar series.

2016 Courtney
Afgelopen weekend podium voor James Courtney. De HRT-rijder gaat waarschijnlijk naar Nissan voor de GT's of de toerwagens.

Het team van Nissan Motorsports wil nog geen mededelingen over haar toekomst doen. Het is ook niet zeker dat Nissan na 2017 haar activiteiten zal voortzetten. Wel werd de naam van James Courtney genoemd. Die zou via zijn manager en BTCC organisator Alan Gow een link naar het Japanse GT kampioenschap met Nissan hebben. Maar het racen op het thuisfront lijkt de voorkeur te hebben.
Ondanks het verlies van Holden's fabriekssteun gaat Ryan Walkinshaw ook volgend jaar door met het merk in de V8 Supercars. Scott Pye, door DJR Team Penske na dit seizoen aan de deur gezet, lijkt de beste papieren te hebben om Courtney te vervangen. De dagen van Holden icoon Garth Tander lijken geteld. Volgens welingelichte bronnen onderhandelt de voormalige kampioen en Bathurst 1000 winnaar met het team van Gary Rogers Motorsport dat zonder de steun van Volvo een onzekere toekomst tegemoet lijkt te gaan. Bij Volvo staat het licht na dit seizoen op rood voor de V8 Supercars, maar Rogers heeft de hoop nog steeds niet opgegeven dat het merk nog een jaar zal doorgaan.

2016 Tander
De dagen van Holden icoon Garth Tander lijken bij HRT geteld.

Bij de teams van Triple Eight en DJR Team Penske kunnen we weinig veranderingen verwachten. Bij Triple Eight zullen Shane van Gisbergen en Jamie Whincup de Red Bull kleuren verdedigen terwijl de 42-jarige Lowndes na zijn 600e wedstrijd afgelopen zondag zeker was van contractverlenging. 700 wedstrijden is voor Lowndes nu het ultieme doel. DJR Team Penske heeft inmiddels Scott McLaughlin naast Fabian Coulthard voor het seizoen 2017 vastgelegd en Tekno Autosports gaat ook in 2017 door met Will Davison.

Scott Pye
Scott Pye vertrekt naar HRT. Een laatste kans??

Over 14 dagen vindt op Sandown de eerste wedstrijd van de Pirtek Enduro Cup plaats. De Brit Oliver Gavin moest eerder deze week van deelname afzien omdat hij Chevrolet uitgebreid testwerk met de Corvette moet verrichten. Het team van LDM heeft nu veteraan Cameron McConville, de laatste man die ooit een F1 Honda mocht testen, als vervanger aangewezen. De Fransman Alexandre Premat werkt de komende dagen een uitgebreid testprogramma bij het team van Triple Eight af en vormt samen met Shane van Gisbergen een combinatie in de Enduros.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet