ACNN

Mika Morien vroegtijdig kampioen NK Citybug Cup 2016

morien podium zolder

Mika Morien is dankzij twee zeges op het circuit van Zolder al vroegtijdig kampioen geworden in de Citybug Cup. Met nog de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort voor de boeg heeft de 15-jarige Fries al zoveel voorsprong in het klassement, dat hij niet meer ingehaald kan worden en nu al kampioen in de NK Citybug Cup is. De jonge coureur heeft daarmee in het jaar dat hij zijn Nederlandse racelicentie kreeg direct een officieel Nederlands kampioenschap gewonnen en dat is een unieke prestatie.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Op een zeer zomers circuit van Zolder in België stonden er voor de rijders in de Citybug Cup een vrije training, een kwalificatie en twee races op het programma. Zoals al vaker het geval was dit seizoen reden de Citybugs samen met de PTC Cup en dat vormde een mooi vol veld.

In de vrije training werd de coureurs maar weinig tijd gegund. Al in de eerste ronde reed een rijder zijn auto de grindbak in, waardoor de andere coureurs alleen langzaam verder konden rijden. Mika Morien kwalificeerde zich als derde algemeen en tweede in de Citybug Cup en wist dat hij daarmee een goede uitgangspositie had voor de races.

In de eerste race zat de jonge coureur al snel goed in het spoor van PTC Cup-raceleider Lohuis en zijn Citybug concurrent Van Leliveld. Tegen het einde van de race wist Morien zijn Toyota Aygo langs Van Leliveld te sturen en hij zat vlak achter Lohuis. Hij finishte een seconde later dan de PTC-coureur, maar scoorde goede punten voor het Citybug klassement.

In de tweede race lieten de ervaren Lohuis en dit jaar in Nederland debuterende Morien zien dat zij samen een klasse apart zijn. Het tweetal reed weg van de achtervolgers en bouwde een riante voorsprong op. Morien deed alles wat hij kon, maar de geslepen Lohuis liet zich niet verleiden tot een foutje en finishte nu drie seconden eerder dan Morien.

morien midden podium zolder

Dankzij zijn twee zeges in de NK Citybug Cup heeft Mika Morien nu in het klassement meer dan 63 punten voorsprong en is daarmee in de resterende drie races niet meer door de concurrentie te achterhalen. Zo mag de jonge Fries zich in zijn debuutjaar in de Nederlandse autosport al direct kronen tot kampioen, een fantastische prestatie.

De volgende races in de Citybug Cup vinden op 8 en 9 oktober op Circuit Park Zandvoort. In de Mazda MaX5 Cup wordt al eerder op woensdag 7 september weer geracet, dan op TT Circuit Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet