Diversen

Div: Finaleraces worden spektakelraces

 bmw safetycar

Een safety car die geen tijd heeft om af te koelen, schade, protesten en een overuren draaiende wedstrijdleiding. Dat zijn, in het kort, naar verwachting de ingrediënten van de komende Finaleraces, die komend weekend plaatsvinden op Circuit Park Zandvoort. De kampioenschappen in de belangrijkste klassen van Nederland zijn nog niet beslist. Het is niet de verwachting dat de beslissingen zonder slag of stoot zullen vallen.


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Let u niet teveel op het erepodium na afloop van de races van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup. Het is immers eerder regel dan uitzondering dat er enkele uren na een race van de meest prestigieuze merkencup van ons land een nieuwe uitslag wordt gepubliceerd, met geregeld ook een gewijzigde top drie. Tijdens de Trophy of the Dunes zaten de beide titelkandidaten Jan Joris Verheul en Ricardo van der Ende elkaar al flink in de haren.
Dat belooft weinig goeds voor de Finaleraces.

 r2 vd Ende Verheul

Kan de goede relatie tussen Ricardo en Jan Joris de druk van het kampioenschap aan?

 spektakel_brl

In de ELF BRL is de uitgangspositie aan de vooravond van de beslissing van de kampioenschappen helemaal ongelofelijk. In de ELF BRL-V6 hebben nog zeker vijf rijders een min of meer reële kans om kampioen te worden. Hoe gaan de rijders om met de grote belangen en de kans om zich kampioen te mogen noemen van de meest competitieve en spectaculairste klasse van Nederland?

 spektakel_brl_light

In de ELF BRL Light kan er ook nog van alles gebeuren. Hopelijk verlopen al deze duels sportief. Maar of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn? Zondagavond weten we het antwoord!

Zeven puntjes

De titelstrijd in de BenQ-Siemens BMW 130i Cup gaat tussen Jan Joris Verheul en Ricardo van der Ende. Jan Joris heeft 161 punten verzameld, Ricardo 154. Tijdens de Trophy of the Dunes kwamen de beide titelkandidaten al met elkaar in contact. Van der Ende ging achterstevoren, de wedstrijdleiding wees Verheul als schuldige aan en gaf hem een drive through penalty. Hopelijk was dit een incident en wordt de titelstrijd op een faire manier uitgevochten. Maar of dat ook gaat gebeuren?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet