Sportscars

IMSA: Jeroen Bleekemolen volgend jaar weer in een prototype

Jeroen Le Mans
In Le Mans reed Jeroen Bleekemolen al in een LMP2, volgend seizoen dus een heel jaar lang

Goed nieuws voor Jeroen Bleekemolen: zijn contract met Viperexchange.com, het bedrijf van Ben Keating, is met een jaar verlengd, en volgend jaar komen Bleekemolen en Keating in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship uit met een Riley Mk 30-LMP2-prototype. Nu de dagen van de Viper in de serie geteld zijn, is het voor Bleekemolen een mooie opsteker om in de hoogste divisie van de IMSA-serie te kunnen meestrijden. Eerder dit jaar reden Bleekemolen en Keating al met een LMP2 tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Bob van der Wolff

"Ik ben blij om volgend jaar weer met dezelfde teamgenoot terug te keren", zegt Bleekemolen. "We hebben samen mooie successen behaald en ik kijk ernaar uit om daarop voort te bouwen en er nog meer successen aan toe te voegen. Ben is een uitstekende teamgenoot. Hij is echt snel en daarmee hebben we al vele overwinningen behaald."

Riley is een van de vier fabrikanten die door de FIA is aangewezen om de voor volgend jaar nieuwe LMP2-auto's te mogen bouwen. "Ik weet hoeveel werk ze in het project gestoken hebben en ik ben blij dat ik de kans krijg om met de auto te racen", vervolgt Bleekemolen. In novemer en december staan tests met de nieuwe auto op het programma. Voor wat betreft de IMSA-serie heeft het team vooral zijn zinnen gezet op de Jim Trueman Award, een speciale klassificatie voor Pro-Am-teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet