IndyCar

Champcar: Amerikaans gerucht meldt Verstappen naar Champ Car

De Amerikaanse website www.autoracing1.com, doorgaans goed geïnformeerd, zeker wanneer het om Champ Car gaat, maakt melding van een gerucht dat Jos Verstappen met ondersteuning van Trust gaat rijden in het nieuwe Champ Car-team van Paul Stoddart. "Hoewel het een gerucht is, is het wel zinnig, want alledrie (Verstappen, Trust en Michel Perridon; RdB) werkten al eerder samen in de Formule 1 en Trust heeft Jos altijd ondersteund", aldus de Amerikaanse site, die verder verklaart dat het doorgaan van een eventuele deal wellicht ook afhankelijk is van het al dan niet houden van één of meerdere Champ Car-races in Europa volgend jaar. Vorige week werd in Surfers' Paradise een voorlopige Champ Car-kalender gepresenteerd, waarop twee Europese races vermeld staan, zonder verdere specificatie ten aanzien van locaties.

Tekst: René de Boer

Zoals bekend is de relatie tussen Trust en Verstappen een tijdlang onderbroken geweest, maar inmiddels hebben Trust-topman Michel Perridon, Verstappen en diens manager Huub Rothengatter de strijdbijl weer begraven. Zo was Perridon deze zomer ook aanwezig bij het optreden van Jos Verstappen in de A1GP-auto tijdens "Bavaria City Racing" in Rotterdam. "De Champ Car-deal zou de reden kunnen zijn dat het tot het A1GP-fiasco op Zandvoort kwam, waar Verstappen zich te elfder ure terugtrok uit het Nederlandse team", zo schrijft de Amerikaanse site www.autoracing1.com.

Een ander aspect van dit gerucht zou volgens de site kunnen zijn dat ook Muermans het Champ Car-team van Stoddart ondersteunt. Muermans zou Robert Doornbos in het team willen laten rijden, zodat er een "Nederlands" Champ Car-team ontstaat. Dit hangt uiteraard af van de vraag of Doornbos volgend jaar nog in de Formule 1 actief is.

We hebben Jos Verstappen gebeld voor een reactie maar die was vanmorgen nog niet bereikbaar. Wordt vervolgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet