ACNN

ACNN: Beslissende fase gaat in op circuit van Zolder

PTC-Cup-Zolder-2016

Met in het achterhoofd dat de beslissende fase is aangebroken in de Cup-strijd, rijden de coureurs van ACNN zondag 28 augustus op het circuit van Zolder in België. Het kan in enkele klassen de sleutelwedstrijd worden, want over een aantal weken worden de nieuwe kampioenen bekend. Na Zolder zijn er nog maar twee races te gaan, dus de wedstrijd in België is van groot belang om punten te vergaren.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Polinder-Martijn-aug-2016-Avenger-Cup


In de Avenger Cup loopt de spanning behoorlijk op. Co de Vet (Wieringerwaard) begint de hete adem van Martijn Polinder (Doornspijk) in zijn nek te voelen. Tijdens de laatste race in Meppen, kampte Polinder met pech, waardoor hij kostbare punten verspeelde. De kans is echter groot dat hij De Vet op het Circuit Zolder het vuur na aan de schenen zal leggen en een gooi gaat doen naar de koppositie.

Leeuwen-van-Jan-Peter-BMW-Ooperon-Cup

In de Ooperon BMW Cup is Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout) steeds beter op dreef en hij moet zijn leidende plek in Zolder verdedigen. Het zijn Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) en Henk Tappel (Assen) die op de loer liggen om het Van Leeuwen lastig te maken. Het waren Van der Spek en Tappel die eerder dit seizoen, in mei, beiden een overwinning pakten in België. Doen ze dat zondag 28 augustus ook, dan moet Van Leeuwen flink aan de bak om leider te blijven. Outsiders voor de winst in Belgie zijn Wiegers en Meendering. Dit Groninger duo doet uitstekend mee in de Ooperon BMW Cup en staat op de vierde plek in de tussenstand.

Ruben Lohuis (Nijverdal) kan in de PTC Cup, de klasse voor lichte toerwagens, zijn blazoen gaan oppoetsen. Op 22 mei won hij beide races op Zolder, maar in de afgelopen weken, in Assen en Meppen, verspeelde hij onverwacht punten. Nog steeds gaat Lohuis fier aan de leiding, maar nieuwkomers als Rody Kuiper (Staphorst) en Ramon Tempelman (Nieuwleusen) zitten hem op de hielen. Lohuis kan zich geen fouten meer permitteren, want de concurrentie sluipt naderbij. De geringe onderlinge krachtverschillen maken deze klasse bijzonder aantrekkelijk, niet alleen voor de coureurs, maar ook voor de toeschouwers.
Bezoekers hebben zoals altijd bij ACNN Cupraces ook in België gratis toegang, ook tot de paddock. Voor hen ligt er tevens een gratis ACNNCup Magazine gereed.

Blaak-Bernard-Zilhouette-Cup

De mensen die naar het Circuit Zolder afreizen kunnen in de Zilhouette Cup de strijd tussen Bernard Blaak (Erm) en Jan Viersen (Haulerwijk) meemaken. Deze twee coureurs staan erg dicht bij elkaar in de Cupstand. Blaak is lijstaanvoerder met 188 punten, terwijl Viersen daar slechts twee punten achter ligt. Wanneer de resultaten van de twee van de race op Zolder in mei worden bekeken, lijkt Blaak de beste papieren te hebben. Hij won toen beide wedstrijden en Viersen kwam niet in de top drie voor. De Haulerwijker geeft zich echter niet zomaar gewonnen en hij zal er op het Belgische asfalt alles aan doen Blaak van punten af te houden. Vader Jan en dochter Joyce Vos (Dussen) rijden regelmatig vooraan en kunnen op Zolder nog voor een verrassing zorgen. Door met regelmaat punten te scoren staat dit duo wel derde in de tussenstand van de Zilhouette Cup.
Ook de klasse DTC komt in actie op Circuit Zolder, waar de eerste training om 10.00 uur gepland staat en de eerste race om 13.05 uur op zondag 28 augustus.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet