NASCAR

Champcar: A.J. Allmendinger naar Nascar

A.J. Allmendinger, die afgelopen seizoen een grote indruk in Champcars achterliet nadat hij van het team van Rusport naar het team van Forsythe overstapte en zelfs nog een kleine kans op het kampioenschap maakte, verlaat de Champcarworldseries.

tekst Willem J. Staat

 Allmendinger NASCAR

A.J. Allmendinger verruilt Champcar voor NASCAR. Foto: Ford Racing

Allmendinger kiest voor NASCAR carriere
A.J. Allmendinger verlaat de Champcarworldseries definitief. De man die op sensationele wijze zijn eerste race voor het team van Gerald Forsythe op Portland won, nadat men Mario Dominguez aan de deur had gezet, kiest voor NASCAR.
Voor insiders komt de beslissing van Allmendinger eigenlijk niet als een verrassing. Eerder dit seizoen kwam Allmendinger al tijdens een NASCAR Craftsman Truckwedstrijd uit. De contractonderhandelingen met het team van Gerald Forsythe liepen op niets uit, omdat Allmendinger maar liefst drie miljoen dollar salaris vroeg.
Gerald Forsythe: "Ik ben evenals de Champcarfans teleurgesteld in de houding van A.J." Allmendinger heeft duidelijk voor een financieel sterkere carrière in NASCAR gekozen.
In NASCAR zal Allmendinger voor Toyota uitkomen. Toyota heeft inmiddels in NASCAR vele top-engineers, -teams en -coureurs opgekocht. Een "move" die door velen niet echt geapprecieerd wordt. Voor Champcar betekent het vertrek van A.J. Allmendinger een gevoelige slag. De successen van A.J. Allmendinger betekende een opleving van Champcar in de VS.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet