Formula 4

ADAC F4: Mawson en Ortmann starten van polepositie op Zandvoort

QualiMawson

Joey Mawson start de 19de ronde van het ADAC Formule 4 kampioenschap van polepositie, terwijl Mike David Ortmann de tweede race op Zandvoort vanaf de eerste plaats mag beginnen na de snelste tweede tijd in de kwalificatie. De huidige kampioensschapsleider Mawson reed in de eerste groep A naar een tijd van 1:38.434. Ortman was de snelste in de tweede groep maar was een fractie langzamer als de Australiër. (1:38.558). Mike David Ortmann start de eerste race op de voorste startrij en ziet zelf mogelijkheden om bij de start de koppositie te pakken op het uitdagende duinencircuit. Een prima presterende Janneau Esmeijer start de eerste wedstrijd vanaf een vierde plaats terwijl hij de tweede race zelfs vanaf een derde plaats mag aanvangen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat/PR

Esmeijer-actie-2
Janneau Esmeijer


Na de snelste en één na rapste tijd in de vrije trainingen van vanochtend start nieuwkomer Lirim Zendeli vanaf een derde plaats. Janneau Esmeijer was de best presteerende landgenoot en kwalificeerde zich als vierde. Mick Schumacher en Kami Laliberté delen samen de derde startrij.

Hoogenboom-Actie

Leonard Hoogenboom reed in groep A naar een tiende plaats (tiende startrij) terwijl Job van Uitert na een prima begin in de tweede kwalificatie terugzakte naar een mindere klassering en zich in de slotfase nog naar een negende tijd (9de startrij) wist terug te knokken.

QualiOrtmann
Mike David Ortmann

Ortmann en Zendeli starten vanaf de eerste rij in de tweede race
De grid posities voor de tweede race op zaterdag werd bepaald door de tweede snelste tijd in de kwalificaties. Ortmann bleef maar nipt met een tijd van 1:38.594 minutes Zendeli en Esmeijer voor. De 16-jarige rookie Felipe Drugovich start vanaf de vierde plaats gevolgd door Laliberté en Mick Schumacher. Titel favoriet Mawson start de tweede race van een teleurstellende twaalfde positie met een tijd die bijna een seconde langzamer was als zijn beste tijd. De startopstelling voor de derde race op zondag wordt bepaald door de omgekeerde top tien uitslag van de eerste race.

Uitert-Front
Job van Uitert

Uitslag kwalificatie groep A

Uitslag kwalificatie groep B

Uitslag beste tweede tijden groep A

 

Uitslag beste tweede tijden groep B

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet