Sportscars

GT: WeatherTech Racing trekt zich terug uit IMSA WeatherTech SportsCar Championship

677acc 6cebf94417e443fdae06f2cf5ad92c03-mv2

Het Amerikaanse WeatherTech Racing heeft uit onvrede over de Balance of Performance in het Amerikaanse IMSA SportsCar Championship haar Porsche 911 GT3 R met onmiddelijke ingang teruggetrokken uit het kampioenschap. Saillant detail: WeatherTech is de titelsponsor van het kampioenschap. Het besluit om de Porsche terug te trekken kwam kort na de bekendmaking dat de BoP niet zou worden aangepast voor de volgende wedstrijd op Virginia International Raceway.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

WeatherTech Racing had gehoopt op een gewijzigde BoP voor de komende wedstrijd, maar toen bleek dat IMSA geen wijzigingen zou doorvoeren was voor het team de maat vol. "We hebben besloten om de WeatherTech Racing Porsche de rest van het IMSA-seizoen terug te trekken," liet teambaas Alex Job weten.

"Het besluit om te stoppen is volledig gebaseerd op performance en het toekomstperspectief voor de Porsche op de resterende circuits op de kalender van 2016. De conclusie was gebaseerd op de prestaties in directe vergelijking met de concurrentie in de afgelopen acht GTD races en de mogelijke variaties hoe de BoP in de komende drie races zou kunnen uitvallen," aldus Job.

David MacNeil, vader van coureur Cooper MacNeil en oprichter en CEO van WeatherTech, liet direct weten dat het raceteam en de sponsoring van het kampioenschap los van elkaar moeten worden gezien. "We maken marketing beslissingen op basis van wat het beste voor ons bedrijf. We zijn nog steeds de titelsponsor van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en we zijn vastbesloten om de sport nu en in de toekomst te laten groeien."

De laatste tijd lijkt de strijd tussen fabrikanten, teams en coureurs enerzijds en kampioenschappen anderzijds als het gaat om Balance of Performance op te laaien. Op Le Mans zagen we een geëmotioneerde Frank Walliser toen de verschillen tussen Porsche, Ferrari en Ford ter sprake kwam en ook in de Blancpain GT Series en de ADAC GT Masters neemt het aantal (negatieve) opmerkingen de laatste weken steeds toe.

IMSA liet in een reactie op het nieuws van de terugtrekking van de WeatherTech Racing Porsche weten dat ze het betreuren dat de Porsche niet zal deelnemen aan de volgende race, maar dat ze blijven vasthouden aan hun proces.

Hoewel nog niet bevestigd gaan Amerikaanse bronnen ervanuit dat de WeatherTech Racing Porsche binnenkort te zien zal zijn in de Pirelli World Challenge.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet