Supercar Challenge

DSC: Hans Ambaum kampioen

In stijl sluit de Dutch Supercar Challenge het seizoen 2006 af. Hans Ambaum pakt na zijn Supersport en Sport titels nu ook de GT titel door een klinkende overwinning op Assen. Eugène Janssen en Rolf van Os grijpen de DSC Trophy door als derde te finishen in de Sport Divisie.

Tekst: DSC

Bij de start is er net als de race op zaterdag wat verwarring met de lichten, wel rood of geen rood? Uiteindelijk gaat René Snel op het gas in de Porsche 911 GT3RSR en behoud de leiding voor Lex van der Meijden die in de Marcos Mantis+ Nicky Pastorelli in de Papagayo V8-Star voorbij steekt in het ‘Motodrome van Assen’.
Lang kan Van der Meijden er echter niet van genieten, Pastorelli zet de V8-Star alweer voorbij aan de Marcos in de Ruskenhoek en pakt zodoende zijn positie terug.
Na enkele ronden beginnen Pastorelli/Van Buuren de jacht te openen op de Paper Projects Porsche van Snel. Vanaf de vijfde ronde wordt het echt close racing tussen de twee GT’s waarin het opvallend is hoeveel de auto’s van elkaar verschillen. De V8-Star verliest op sommige plaatsen veel terrein om in andere stukken van het circuit weer veel terug te pakken.

Bij het ingaan van de achtste ronde lijkt Pastorelli dan voorbij te zijn aan de Porsche maar het is toch Snel die met een halve wagenlengte voorsprong de Haarbocht instuurt. Snel doet dat van buitenom terwijl Pastorelli binnen op de lijn blijft rijden waardoor Snel op het achterwiel in de rondte getikt wordt en dwars voor de V8-Star komt te staan. Wat volgt is een fraai stukje ‘stockcar racing’ van Pastorelli, geholpen door het vele gewicht en vermogen van de V8-Star duwt hij Snel vakkundig de grindbak in om vervolgens de race te vervolgen als leider. Bij Snel is er meer dan het een en ander afgebroken en zodoende einde race.

Kampioenschap Ambaum
Hans Ambaum kan in de allerlaatste race van het seizoen het kampioenschap veilig stellen in de Dodge Viper SRT-10, hij is dan inmiddels bezig waar wij hem van kennen en waar hij ontzettend goed in is; een puike inhaal race rijden. In de negende ronde is hij Lex van der Meijden voorbij gestoken en rijdt hij inmiddels alweer op de tweede plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet