Raceway Venray

Raceway Venray World Cup F1 & F2: Evenement van het jaar met Brits-Nederlandse krachtmeting (update)

header

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus staat het stockcar weekend van het jaar op de internationale autospeedwaykalender van Raceway Venray.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

poster-20-21-augBlikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de World Cup Stockcar F1 & F2, waarvoor tal van sterke coureurs de oversteek vanuit Engeland maken. Roy Maessen, titelkandidaat in de Stockcar F1-klasse, wordt tijdens deze twee racedagen op zijn thuiscircuit ongetwijfeld het vuur na aan de schenen gelegd door de Britse toppers. Ook de spectaculaire Dutch Dash 4 Cash-race, georganiseerd door fans voor fans, staat voor het eerst op het programma op het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn.

In de Stockcar F1 komen naast Roy Maessen, die sinds de World Cup van vorig jaar de meeste punten van alle Nederlanders verzamelde, alle sterke coureurs uit Nederland in actie, onder wie Ron Kroonder, meervoudig winnaar van de World Cup, en huidig puntenkampioen Geert Jan Keijzer. Daarnaast zijn de beste tien coureurs uit Groot-Brittannië van de partij, onder wie Europees kampioen Dan Johnson en de broers Daniel en Frankie jr. Voor het eerst debuteert ook zijn zoon Frankie jr. jr. in de stockcar F1 klasse op het circuit in Ysselsteyn. Bijzonder is dat in tegenstelling tot de overige wedstrijden de toppers, de coureurs met de meeste punten, niet achter in het veld starten, maar bij aanvang van de wedstrijd vooraan op de grid staan.

Nieuw is de Dutch Dash 4 Cash race als afsluiter op zondag. De stockcar F1 coureurs worden opgesteld volgende de "close grid". De toppers starten achteraan echter ze worden bumper aan bumper opgesteld. Het aantal ronden is beperkt waardoor er direct gestreden moet worden om de, door fans bijeengebrachte bedrag van maar liefst 3000 euro. Waarbij gedurende de eerste tien ronden ook aan de eerste coureur die de meet passeert een geldprijs wordt uitgekeerd.

speedway 8638

World Cup F2 wereldkampioenen aan de start
Voor de races aankomend weekend hebben zich bijna 60 Stockcar F2 rijders aangemeld. Onder de aanmeldingen komen 16 rijders uit de UK waaronder de huidige wereldkampioen Kelvyn Marshall en de voormalig wereldkampioen Gordon Moodie. Ook zal voormalig wereldkampioen Willie Peeters aan de start verschijnen. Zij zullen het op nemen tegen ervaren rijders als Toon Schut en Henk Peeters en de aanstormende talenten Wim Peeters jr. en Rick Lenssen. De World Cup F2 zal op zaterdag 20 augustus om 19:30 uur starten en duurt maar liefst 30 rondes. Voorafgaand aan deze wedstrijd kan de toeschouwer alvast genieten van een aantal manches van de F2 klasse die eerder die dag verreden zullen worden. Wie uiteindelijk met de beker naar huis is voor als nog een verrassing.

speedway-2542

Tijdens de twee racedagen op Raceway Venray bijten de 'Ukke Pukke' traditioneel weer de spits af. Voor het derde jaar komen ook de BriSCA Ministox over uit Engeland. De jeugd tot 16 jaar strijden op indrukwekkende wijze, op de zaterdag voor het Europees kampioenschap. Ook de National Hotrods en de Late Model V8 komen in actie. De eerste vrije trainingen beginnen op zaterdag om 12.30 uur, waarna om 14.30 uur de wedstrijden starten. Het wedstrijdprogramma vangt zondags om 11.00 uur aan met de Ukke Pukke race.

header2

Het World Cup weekend is voor Raceway Venray traditioneel hét evenement van het jaar. De organisatie hoopt 10.000 racefans uit binnen- en buitenland te trekken, van wie er velen vrijdags al op de camping bij het circuit arriveren. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en de camping op de website www.racewayvenray.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet