Diversen

Div: SEAT Leon Supercopa ook in Nederland?

 Welles

SEAT Leons op Zandvoort? Hier Willy Welles, die dit seizoen in de Duitse Supercopa rijdt

Het was nogal een verrassing dat Tom Coronel gisterochtend in het televisieprogramma "Race Experience" aankondigde dat er in 2008 in Nederland een nationale merkenraceklasse met de SEAT Leon Supercopa verreden gaat worden. Die aankondiging is dan ook wat voorbarig, zo leerde AUTOSPORT.NL uit navraag bij SEAT-importeur Pon Car.


Tekst: René de Boer
Foto: Tim Böhme


"Het is waar dat SEAT inmiddels goede ervaringen heeft met de Leon Supercopa in Duitsland en Spanje", erkent Ard van den Eijnde, woordvoerder van de Nederlandse SEAT-importeur in Leusden. "Of er ook in Nederland zo'n klasse komt hangt af van een aantal factoren. Je moet op het juiste tijdstip met zo'n klasse beginnen, er moet voldoende belangstelling bestaan vanuit teams en rijders en het moet financieel en organisatorisch haalbaar zijn."

Het is bepaald geen geheim dat autosport een belangrijke rol speelt voor het Spaanse merk dat "Auto Emocíon" als slogan heeft, en waarbij de inhoud van die "emocíon" grotendeels gevoed wordt door de sport. Dat is ook op nationaal niveau het geval, zo legt Van den Eijnde uit. "We gaan in ieder geval volgend jaar vol door met de SEAT Cupra Cup, de nationale klasse met de Ibiza die zijn vierde seizoen in gaat. Daarnaast willen we onze betrokkenheid bij het WTCC voortzetten."

"Wat er daarna gaat gebeuren, valt op dit moment nog niet te zeggen", vervolgt de woordvoerder. "We kijken naar de mogelijkheden en afgaande op de positieve ervaringen met de SEAT Leon Supercopa in Duitsland en Spanje is dat een serieuze overweging. Het zijn auto's die goed zijn voor volop spektakel met de tweeliter TFSI-turbomotoren en een vermogen van 300 pk. In de praktijk zijn ze ook nog eens heel betrouwbaar gebleken, dus de Supercopa is zeker een mogelijkheid die we serieus bestuderen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet