TCR Series

TCR: Zeges voor Josh Files en Antti Burri in TCR Germany. Succesvol Opel debuut

Afgelopen weekend maakte de nieuwe Opel Astra een succesvol debuut in de TCR Germany-wedstrijden op de Nürburgring. Het team van DG Sport behaalde in de eerste wedstrijd twee podiumplekken maar in de tweede ging het merk met lege handen naar huis. De beide TCR-wedstrijden werden gewonnen door de Brit Josh Files, die de leiding in de tussenstand van het kampioenschap verstevigde en de Fin Antti Burri voor de teams van Target Competition en LMS Racing

Tekst en Foto's Willem J. Staat

TCR Vliegende Opel
Succesvol Opel debuut op de Nürburgring. Direct twee podiumklasseringen in R1 voor de TCR Astra

Zeges voor Josh Files en Antti Burri in TCR Germany. Succesvol Opel debuut
De Brit Josh Files behaalde afgelopen weekend zijn vijfde TCR Germany-zege maar moest er in beide wedstrijden hard voor een podiumplek vechten. Voor de eerste wedstrijd vertrok de Spanjaard Oriola zelfs vanaf pole maar moest die positie al voor de eerste bocht prijsgeven. De safetycar moest al vroeg in actie komen nadat de Oostenrijker Harald Prozyck(Seat HP Racing) en Dominik Fugel (Honda) elkaar van de baan rijden. De wedstrijd werd met een interventie van meer dan elf minuten geneutraliseerd. Na de herstart lag het veld weer erg dicht bij elkaar en wist routinier Pierre Yves Corthals de Seat van de Oostenrijker Mario Dablander te verschalken en bezorgde Opel direct bij haar eerste Duitse optreden twee podiumposities. De Spanjaard Jordi Oriola Villa eindigde als tweede.

TCR Schouten
Bas Schouten eindigde in R1 als zevende voor het team van Bas Koeten Racing.

Josh Files: "Het was hard voor me omdat Jordi bijzonder snel was. Toch wist ik nog een voorsprong op te bouwen en wist ook na de herstart nog op kop te blijven. Erg blij dat dit gelukt is." Bas Schouten eindigde in de eerste wedstrijd als zevende. In R2 werd Schouten als zestiende geklasseerd.

TCR R1
Josh Files. De Brit heeft de aanval op de titel geopend.

De tweede wedstrijd leverde een tweede seizoensoverwinning voor de Fin Antti Buri op. In de beginfase van de wedstrijd leverde Buri een vrij hard duel met de Duitser Mike Halder(Liqui Moly Team Engstler). De Fin nam aanvankelijk de leiding maar werd in de tweede ronde door Halder naar de tweede plek verwezen maar dertien minuten voor het einde greep de Fin definitief de leiding.

TCR R2
Mooi openingsduel tussen Halder en Burri in R1

Achter de koplopers vochten de Honda-coureurs Steve Kirsch en Josh Files een bitter hard duel uit. Maar de 37-jarige Kirsch moest Files kort voor het einde van de wedstrijd definitief laten gaan. Maar met zijn derde plek wist Files andermaal zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap te vergroten. Files heeft 50 punten voorsprong op de Oostenrijker Harald Prozyck, die afgelopen zondag voor de tweede maal dit seizoen niet in de punten wist te eindigen. Steve Kirsch bezet in de tussenstand de derde plek met 108 punten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet