Formula Ford

Benoit Perret wint Zetec Formule Ford Festival op Brands Hatch

De Fransman Benoit Perret deelnemer aan het Van Uitert Formule Ford kampioenschap in ons land won de Zetec division van het Formula Ford Festival op het Engelse circuit van Brands Hatch.

Perret won van start tot finish maar had het moeilijk in de 25 ronden durende race op het korte Indy circuit. De Japanner Takashi Nagase uit het Engelse Zetec kampioenschap maakte het hem de gehele wedstrijd erg moeilijk. De Fransman won uiteindelijk na een slotoffensief van Nagase met een voorsprong van slechts een kwart van een seconde.
Derde werd Neil Tofts, vlak voor Geva Racing rijder Nick Catsburg en Craig Bell. Ronni Jensen eindigde als zesde, voor Mathew Dobson, Rogier Jongejans, David Olsson en Shirley van der Lof, die indruk maakte door haar opmars vanaf een plaats achterin op de startgrid.
Richard Tannahill werd uiteindelijk de winnaar van het eerste Duratec Formula Ford Festival nadat Nick Tandy die als eerste de finishvlag had gepasseerd was gestraft omdat hij had ingehaald tijdens een safety-car periode.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet