Formula E

Formule E: FIA Formule E krijgt een nieuw jasje

Het FIA Formule E kampioenschap beschikt vanaf volgend seizoen over een nieuwe voorvleugel. De vorm van de auto is daardoor wat agressiever geworden dan van welke eenzitterklasse ook.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

Formula E car - 2016-17 FRONT

Compleet andere voorvleugel voor de Formule E voor het derde seizoen.

FIA Formule E krijgt nieuwe voorvleugel
Voor het derde Formule E seizoen komt het kampioenschap van Alejandro Agag met een compleet nieuwe voorvleugel op de proppen. Agag: "Het doel van de Formule E is om anders te zijn dan anderen en deze nieuwe voorvleugel maakt het verschil. Ik denk dat dit voor onze auto een welkome aanvulling is waarmee de nadruk gelegd wordt dat dit een vooruitstrevende serie is met een totaal andere benadering met welke serie dan ook."

FIA President Jean Todt: "Het FIA Formule E kampioenschap is niet alleen een prachtige omgeving waarin elektrische aandrijf- en batterijtechnieken ontwikkeld worden maar ook een platform om met innovatieve oplossingen te experimenteren. Zeker op het gebied van singleseater design."

FIA Formule E Kampioen Sebastien Buemi: " De look van de nieuwe voorvleugel bevalt mij wel. Het ziet er wat futuristischer uit. Vanuit de auto kun je de bovenkant van de vleugel zien. Voor de rijder betekent dit visueel een kleine verandering. Maar ik denk dat het weinig invloed heeft op de aero. Maar het is een goede zaak om met een nieuwe visuele ontwikkeling voor het derde seizoen naar Hong Kong te vertrekken".Op 23 augustus komt de "new look" Formule E voor het eerst tijdens de jaarlijkse test voorafgaande aan het seizoen op Donington in actie.

Formula E car - 2016-17 SIDE
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet