HARC

Retro: HARC Nieuws Juli - Historic Monoposto Racing op Spa

HMR

De historische monoposto's reden afgelopen weekend op Spa tijdens het ADAC Youngtimer Festival. De Fransman David Caussanel won de eerste race in zijn Brabham BT41, de tweede race was voor Falk Künster in zijn GRD 373.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR en Carlo Senten

Het HMR-veld was wederom goed gevuld met zo'n 45 deelnemers. Ook in diverse andere races was er Nederlandse deelname,. Ed Waalewijn won zijn klasse in de tweede FFR-race met zijn '88-er Van Diemen FF1600, Hans Nijssen reed,met zijn '88-er Reynard in de AvD Historic Race Cup en Joop Schouten kwam in actie bij de Kampf der Zwerge aan het stuur van zijn Fiat Abarth 1000TC. De uitslagen zijn te vinden op de Raceresults.nu website.

HGP

Historic Grand Prix nieuws

De vijfde HGP belooft een memorabele editie te worden, met niet alleen de gebruikelijke aandacht voor de Formule 1-historie, maar ook extra aandacht voor sportwagens met de komst van de Pre-War Sportscars. De Formule 3 komt dit jaar in twee gedaanten in actie, namelijk de 1.000cc sigaren uit de jaren '60 en de bijzondere 500 cc bolides uit de jaren '50. In totaal zijn er tijdens de HGP 18 races en daarnaast natuurlijk vele demonstraties. Trouwe HGP-partner Porsche pakt weer flink uit met een Porsche-dorp; exacte details worden binnenkort bekend gemaakt. BMW blijft niet achter en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Tijdens de HGP is BMW Classic weer aanwezig voor demonstraties met unieke auto's uit hun museum. De mooiste manier om de HGP te beleven is toch wel vanuit de Paddock Club. Deze is alle dagen geopend. Voor HARC leden in het bezit van een oldtimer t/m 1985, is er weer de mogelijkheid om op de boulevard te parkeren op de speciale Classic Car Parking.

shirt

Gratis Historic Grand Prix lustrum t-shirt voor HARC-leden
Op 2, 3 en 4 september is het zover, de vijfde editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Drie dagen lang genieten van de beste historische autosport. Als HARC-lid krijgt u een gratis weekendticket. Die sturen wie u vooraf per e-mail toe en dient u uit te printen. Hebben wij uw mailadres niet in ons bestand? U kunt dit zelf eenvoudig aanpassen in uw account op de website, of bel even met het secretariaat via 06 10146016. Alle leden van de HARC kunnen in de HARC Hospitallity op vertoon van hun e-ticket, gratis een aandenken aan het eerste lustrum van de HGP ophalen in de vorm van een T-shirt. Bovendien krijgt u 5 muntjes voor een drankje of een broodje en het HGP-programmaboek. Heeft u vrienden of familie die nog geen lid zijn van de HARC? En die naar de Historic Grand Prix gaan of willen gaan? Of bent u zelf nog geen HARC-lid? Omdat we al over de helft van het jaar zijn, bieden we het HARC-lidmaatschap voor de rest van 2016 aan voor de speciale prijs van € 45,-. En dat is inclusief een 3-daags e-ticket voor de Historic Grand Prix! Plus 3 nummers RTL GP en alle andere voordelen. Een niet te missen voordeelaanbieding dus! Klik hier en meld u meteen aan!

Senna

Unieke Senna expositie tijdens HGP
Immortalized in Denim is een bijzonder kunstwerk van de hand van de Britse kunstenaar Ian Berry. Hij maakte het in 2014, ter nagedachtenis aan het feit dat Ayrton Senna 20 jaar daarvoor verongelukte. Het 160 bij 122 centimeter metende kunstwerk is gemaakt van spijkerstof die beschikbaar is gesteld door de familie van Senna. Het project is een idee van de Nederlander Hans van der Schroeff en is uitgevoerd in samenwerking met het Ayrton Senna Institute en de familie Senna. Van het hele project is een bijzonder boek gemaakt. Het meet maar liefst 41 bij 31 centimeter en op de omslag is een replica in spijkerstof van het kunstwerk aangebracht. Dit exclusieve boek is verkrijgbaar is voor de prijs van 196 euro. HARC-leden krijgen daar extra een "the making of" CD bij, plus de mogelijkheid om het boek te laten signeren en desgewenst te laten voorzien van een opdracht van de kunstenaar. We hebben Ian Berry uitgenodigd om tijdens de HGP onze gast te zijn en hopen dat hij aanwezig kan zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet