ACNN

Mika Morien wint beide races in NK Citybug Cup op TT Circuit Assen

morien assen p

Mika Morien heeft tijdens de derde ronde van de NK Citybug Cup op TT Circuit Assen beide races gewonnen. In een veld van 22 auto's, waaronder 15 deelnemers uit de Citybug Cup en zeven uit de PTC Cup, mocht de jonge Fries na beide races de grootste beker in ontvangst nemen. In de eerste race werd Morien derde overall en eerst in zijn klasse, in de tweede race wist hij in de regen zelfs de meer ervaren PTC Cup-coureurs te verslaan.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto: PR

Bij de start van het nieuwe kampioenschap van de NK Citybug Cup op TT Circuit Assen begin mei won Mika Morien ook beide races, in de tweede ronde tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort schreef hij twee van de drie races op zijn naam en werd hij in de andere race tweede. Daarmee begon het 15-jarige racetalent de derde ronde riant aan de leiding in de klasse die dit jaar debuteert als Nederlands Kampioenschap.

In de Citybug Cup wordt gestreden in compacte personenauto's die allemaal gelijkwaardig aan elkaar zijn. De klasse streeft na dat juist de rijder het verschil moet maken. Mika Morien bestuurt een Toyota Aygo met een 69 pk sterke 1-liter driecilinder benzinemotor. Op TT Circuit Assen reden als gastrijders Cor Euser en Marcel Nooren in de Citybug Cup mee. Euser is een Nederlandse racelegende die inmiddels in vrijwel alles met vier wielen geracet heeft en tientallen titels op zijn naam heeft geschreven. Dat racen in een auto met weinig vermogen niet eenvoudig is bewijst het feit dat zowel Euser als Nooren op Assen in beide races in de middenmoot eindigden.

Zowel de kwalificatie als beide races in de Citybug Cup stonden op het programma voor zaterdag. Tijdens de kwalificatie reed Morien een snelste ronde van 2:24.046 over de 4.542 meter lange baan en daarmee was hij de op één na snelste in de Citybug Cup en vierde overall.

Bij de start van race 1 wist Morien al direct een positie goed te maken en kon hij aansluiting houden bij de twee rijders uit de PTC Cup voor hem. Het veld bleef goed bij elkaar en Morien moest flinke strijd leveren om de leiding in de Citybug Cup vast te houden. Dat lukte uiteindelijk wel, zodat hij derde algemeen en eerste in de Citybugs werd.

Race 2 begon op een droge baan, maar het begon al snel te regenen en daar kwam het talent van Morien boven drijven. In de beginfase lag de jonge Fries vierde, maar nadat de regen de omstandigheden op de baan veranderde kwam Morien pas echt in zijn element. Hij passeerde twee rijders voor hem en nam daarmee de tweede positie in. De raceleider had een aardig gat geslagen, maar ronde na ronde wist Morien naar hem toe te rijden om vervolgens zelfs de leiding in de race over te nemen. Na tien ronden op de natte baan kwam Mika Morien deze race als overall winnaar over de finish en daarmee toont de 15-jarige coureur aan dat hij de terecht leider in het klassement van de Citybug Cup is.

De vierde van in totaal zes ronden in het NK Citybug Cup vindt plaats op 7 augustus op Circuit Park Zandvoort. Op 5 augustus komt Mika Morien in actie bij hetzelfde DNRT evenement in de Mazda MaX5 Cup.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet