IndyCar

Champcar: Will Power voor eigen publiek op pole

Tot groot genoegen van zijn lokale Australische fans start Will Power morgen vanaf de pole-position voor de voorlaatste Champ Car-race van het seizoen in Surfers’ Paradise. Zijn rondetijd van 1.31,839 minuten (gem. 176,321 km/u) was genoeg om Paul Tracy met een marge van 0,12 seconden achter zich te houden. Voor Will Power (fantastische naam trouwens voor een autocoureur) was het zijn eerste pole-position in de Champ Cars, evenzo voor zijn Team Australia. Hij is tevens de eerste Australiër die in de Champ Cars op pole staat sinds Geoff Brabham in 1981 (!).

Tekst: René de Boer

Power had zijn tijd al in de eerste kwalificatiesessie gezet, maar de tweede sessie bracht geen verbeteringen meer. Veel schade en incidenten op de baan zorgden voor enkele rode-vlag-situaties. Onder de rijders met schade ondermeer regerend kampioen Sébastien Bourdais, die hard in de muur reed en daardoor niet verder kwam dan de derde tijd in de sessie. Op grond van zijn snellere tijd op vrijdag mag Bourdais echter als tweede starten. De Fransman heeft morgen in de race echter genoeg aan de negende plaats om zijn derde opeenvolgende titel alvast binnen te halen.

Charles Zwolsman reed op het Australische stratencircuit naar de vijftiende tijd, een plaats achter de Belg Jan Heylen. Ryan Briscoe, die voor eigen publiek zijn Champ Car-debuut maakt, start als elfde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet