TCR Series

TCR Benelux: Eerste succes voor het duo Dejonghe-Dupont

TCR Benelux - QLR - SEAT RNT

Sam Dejonghe en Denis Dupont werden afgelopen winter geselecteerd door het RACB National Team en hebben bewezen dat dat vertrouwen niet voorbarig was. Het duo op de gele SEAT Leon TCR won vrijdagnamiddag immers de Qualifying Long Race op Circuit Park Zandvoort. Denis Dupont was de auteur van een uitstekende start, waarbij hij nog voor de Tarzan-bocht opschoof van de derde naar de eerste plek, en leverde vervolgens een prachtig duel met Pierre-Yves Corthals. De rijder van de Opel Astra TCR #23 kon de bovenhand nemen, maar voor teamgenoot Frédéric Caprasse liep het al in de eerste ronde grondig fout in Scheivlak. Een incident dat de tussenkomst van de safety car met zich meebracht... en een hergroepering van het peloton.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Een ander jong talent dat zich kon onderscheiden in de aanvangsfase was Loris Hezemans, die de SEAT #10 van Ferry Monster Autosport in de top 3 plaatste voor de verplichte rijderswissel. Zijn jonge teamgenoot Olivier Hart ging op datzelfde elan door tijdens zijn debuut in de discipline... alvorens in de fout te gaan net voor het eindsignaal.

Zonder zijn tegenstander kwam Sam Dejonghe dus aan de eindmeet na zestig minuten wedstrijd. Achter hem strandde de eindsprint van Romain de Leval op de tweede plek, met de VW Golf GTI TCR die hij deelt met Alexis van de Poele. De jonge Aarlenaar deed beter dan WTCC-ster Norbert Michelisz en kampioenschapsleider Stéphane Lémeret op hun Honda Civic TCR, en dus mochten drie verschillende merken het podium beklimmen. Vincent Radermecker profiteerde dan weer van de neutralisatie om de aansluiting met de kopgroep te vinden en enkele posities te winnen in de slotfase. Samen met Kevin Balthazar was 'Rader' goed voor de vierde stek. Maxime Potty en Ronnie Latinne parkeerden een derde Volkswagen in de top 5, voor de SEAT Leon TCR van de broers Mondron en het exemplaar van de Nederlanders Bas Schouten, in de kopgroep in het eerste halfuur, en Michael Verhaegen.

TCR Benelux - Van de Poele-De Leval

Op basis van de rondetijden die gerealiseerd werden tijdens de tweede helft van de race, verdient Tiago Monteiro de pole positie voor de Sprint 1 met zijn Honda Civic Art Car #13 in de kleuren van Michel Vaillant. De Portugees ziet Vincent Radermecker naast zich verschijnen op de eerste startrij, terwijl de top 5 wordt vervolledigd door Amaury Richard, de Hongaar Norbert Michelisz en Sam Dejonghe. De start van de eerste Sprint Race wordt gegeven om 10.00u op zaterdag, met meteen nadien de tweede Sprint Race na een hergroepering achter de Leading Car.

Om de startgrid van de Sprint Race 3 (start op zondag om 16.25u) te bepalen, wordt er gekeken naar de rondetijden in het eerste gedeelte van de Qualifying Long Race. De jonge Nederlander Loris Hezemans was onklopbaar over één ronde en vertrekt dus voor eigen publiek op pole positie, met naast hem de SEAT Leon TCR van Bas Koeten Racing bestuurd door Jeffrey Van Hooydonk. Achter de twee Spaanse bolides vinden we Pierre-Yves Corthals, klaar voor revanche op zijn Opel. Didier Van Dalen en Maxime Potty (beiden op VW) maken de top 5 van deze startgrid volledig.

De vier sprints gaan "live" op antenne via Livestream op de website van TCR Benelux. Zaterdag vanaf 9u45, met Sprint 1 en 2 ; zondag vanaf 16u20 voor Sprint 3 en 4. Surfen naar www.tcrbenelux.eu

UITSLAG

TCR Benelux - Podium QLR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet