Porsche Cups

Porsche Supercup: Sven Müller pakt overwinning in Spielberg

start-porsche-spielberg

Een bliksemstart was de basis tot het succes van Sven Müller in het voorprogramma van de GP van Oostenrijk. Met zijn overwinning deed de Porsche junior-rijder goede zaken in de titelstrijd. Matteo Cairoli kwam als koploper, na zijn twee overwinningen in Barcelona en Monaco, naar Spielberg toe. Maar het werd niet het weekend waar de jonge Italiaan op gerekend had. De man uit Como verprutste vanaf poleposition zijn start, verloor gelijk een aantal plaatsen en kwam als vierde over de finishstreep. Na de wedstrijd werd zijn Porsche bij de herkeuring te licht bevonden en werd de rijder uit de uitslag gehaald. Winnaar Müller deelde het podium in Oostenrijk met Mathieu Jaminet en Jeffrey Schmidt.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: racecam.de

Nadat het de gehele ochtend flink geregend had was het tijdens de Porsche race droog. Enkele rijders hadden voor regenbanden gekozen maar dat bleek al snel de verkeerde keuze. Poleman Cairoli had een veel te voorzichtige start en zag meteen Müller, Jaminet en Schmidt voorbij komen. Safetycar-bestuurder Bernd Mayländer had al een drukke ochtend gehad, maar moest in de Porsche wedstrijd driemaal uitrukken om de baan weer vrij te krijgen. Allereerst parkeerde Glauco Soliere zijn wagen in de grindbak na een tik van Christof Langer. Na vijf ronden volgde de herstart waarin aan de kop de posities gelijk bleven. In de negende ronde belandde Robert Lukas, na een kleine aanvaring met Paul Rees, in de grindbak. Na de herstart was het gelijk weer over met de strijd op de baan. Op een onnozele manier spinde Alex de Giacomi van de baan en de safetycar moest opnieuw voor wat rust zorgen. In de slotfase zorgden de wagens achter de top drie voor nog wat strijd. Christian Engelhart kon zich niet beheersen en tikte Ben Barker van de baan, waarvoor de Duitser achteraf bestraft werd. Onze enige landgenoot Wolf Nathan haalde de finish ook niet nadat hij een tik had gehad van de Luxemburger Dylan Pereira. Aan de kop veranderde verder niets. Müller pakte beheerst de zege.

muller-op-kop

De vierde ronde van de Porsche Supercup vindt aanstaand weekend plaats op het Engelse Silverstone. Voor de drie permanent deelnemende Britten Ben Barker, Paul Rees en Ryan Cullen een extra uitdaging om prima te presteren. Ook het starten van acht Engelse gastrijders gaat zeker voor het nodige spektakel zorgen.

podium-porsches

Uitslag race 3 Red Bull Ring:
1. Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) 16 ronden in 27:06,910
2. Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras) +1.319
3. Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Middle East) +2.093
4. Steven Palette (Martinet by Almeras) +4.232
5. Philipp Frommenwiler (FACH Auto Tech) +6.013
6. Ryan Cullen (Lechner Racing Middle East) +6.703
7. Klaus Bachler (race:pro motorsport) +7.316
8. Mattia Drudi (Dinamic Motorsport) +8.664
9. Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team) +9.603
10. Patrick Eisemann (FÖRCH Racing by Lukas Motorsport) +10.472

jaminet-porsche

Stand na 3 races:
1. Mathieu Jaminet 48
2. Sven Müller 43
3. Matteo Cairoli 40
4. Michael Ammermüller 39
5. Ben Barker 36
6. Jeffrey Schmidt 36
7. Philipp Frommenwiler 25
8. Steven Palette 22
9. Robert Lukas 18
10. Christian Engelhart 17
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet