DTM

DTM: Michael Schumacher in de DTM, deel zoveel

Heerlijk verhaal komt er net binnen via het e-mail-nieuwssysteem van het Duitse persagentschap SID (Sport Informations Dienst): Audi wil Michael Schumacher vastleggen voor "het recordbedrag van meer dan tien miljoen Euro" voor deelname aan de "Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (sic, RdB) en Le Mans". Volgens de auteur van het bericht, SID-redacteur Ralf Loweg, is dit "meer dan alle 20 DTM-coureurs samen op dit moment verdienen".

Tekst: René de Boer

De SID baseert het verhaal onder de kop "Sensationeel geheim plan" op een uitspraak van Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich, die als volgt wordt geciteerd: "Ik kan me voorstellen dat iemand die alles heeft bereikt in Le Mans nog een openstaande rekening heeft." Inderdaad heeft Schumacher tijdens zijn deelname in Le Mans met Sauber-Mercedes nooit het zoet van de overwinning mogen smaken: bij zijn eerste en tot nu toe enige optreden aan de Sarthe in 1991 eindigde hij samen met Karl Wendlinger en Fritz Kreuzpointner als vijfde. Ullrich verklaarde echter ook: "Ik weet niet hoe zijn contracten met Fiat en Ferrari eruit zien."

Jürgen Pippig, directeur sportcommunicatie bij Audi, wordt geciteerd met: "Dat zou als de hoofdprijs in de lotto zijn." Schumachers manager Willi Weber zegt echter in hetzelfde verhaal dat hij zijn protégé niet in de DTM ziet rijden. "Dan zou ik zelf liever dwars voor de auto gaan liggen." Bernd Schneider, die afgelopen weekend zijn vijfde kampioenstitel in de DTM veroverde, zegt: "Ik kan me zeer goed voorstellen dat Michael in de DTM rijdt." Hans-Joachim Stuck echter hecht geen waarde aan de DTM-plannen: "Als hij terugkomt, dan alleen maar op het niveau waarop hij opgehouden is." Feit is dat het onderwerp "Schumacher in de DTM" stof tot schrijven blijft opleveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet