Supercar Challenge

Supercar Challenge: Robert van den Berg en Niels Kool pakken de winst op zondag

hoofdfoto

Voorafgaande aan de tweede race van de Sport divisies van de Supercar Challenge was er een gridwalk waarbij het publiek de mogelijkheid werd geboden om de rappe bolides van dichtbij te bewonderen en fotograferen. Toen de bezoekers van de startgrid af waren, konden de motoren gestart worden, de gordels aangetrokken worden en de vizieren worden gesloten.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

Op de eerste startrij stonden Jan van der Kooi en Marcel van der Maat klaar om de race te starten en daarachter waren het Eric van den Munckhof en Bob Herber die mee aan het aftellen waren. De start verliep goed en Van der Kooi wist zijn eerste plek te behouden en daarachter waren er ook geen wisselingen. Ted van Vliet had niet zo'n beste start en zag zowel Jimmy Adriaenssens als Luc Branckaerts aan hem voorbij gaan.

img 8262

In de Sport divisie weet Niels Kool de leiding te behouden. Michael Schrey wint wel gelijk een plek op Harold Wisselink en wil gelijk in de aanval op Kool. In de derde ronde plaatst hij die aanval en neemt de leiding over.

Robert van den Berg noteert snelle tijden in de beginfase en weet voorbij te gaan aan Aart-Jan Ringelberg en Ronald van Loon. Daarachter gaat de VGL Racing Saker voorbij aan de Seat Supercopa van Adriaenssens en David Krayem moet zijn Ginetta in de eerste bocht stilzetten met een technisch probleem. Hij is de eerste uitvaller en heeft dit gehele weekend weinig geluk gekend.

img 8345

Vooraan in het veld is het Van der Kooi die afstand neemt in de eerste ronden. Daarachter is een gevecht gaande tussen Van der Maat, Van den Munckhof, Herber en De Borst. Van der Maat probeert een aanval af te slaan maar dit ging niet volgens zijn plan en hij valt terug naar de zesde positie. Ook De Borst kent een momentje en verliest plekken aan Herber en Van den Berg en we zien dat Ringelberg voorbij is gegaan aan Van Loon. De strijd die we tijdens eerdere race weekenden gezien hebben, gaat door en niemand kan een foutje maken.

In de Sport divisie zien we Michael Schrey uitlopen op Niels Kool. Daarachter is het Harold Wisselink die in gevecht is met Chris Voet en Carlijn Bergsma. Stan van Oord wint een plekje op teamgenoot Rob Nieman en rijdt naar de bumper van zijn voorligger Marc Vannerum in de BMW. Een ronde later weet hij ook hem voorbij te steken en Van Oord ligt dan op de zesde positie maar die positie kan hij niet lang vasthouden. Vannerum, Van Oord en Nieman blijven enkele ronden als aan een touwtje over het circuit gaan.

img 8333

Vooraan in de strijd is het Van den Berg die voorbij gaat aan Herber voor de derde positie. De strijd gaat door en het gat naar de leider Van der Kooi wordt kleiner. Van den Munckhof, Van den Berg en Herber rijden snellere rondetijden dan de leider in de race en zullen spoedig aan kunnen haken. Opnieuw een wisseling van positie wanneer Van den Berg aan het einde van het rechte stuk voorbij steekt bij Van den Munckhof en hij zal ook de eerste zijn die een poging kan wagen om de leiding over te nemen.

En dan is het zover, na 35 minuten racen is er een nieuwe leider in de race. Van den Berg weet Van der Kooi in te halen en een paar bochten verder verliest Van der Kooi nog meer posities aan Herber en Van den Munckhof.

Het pitwindow is inmiddels open en in de Sport divisie is het Vannerum en Nieman die samen de pitstraat induiken om daar de strijd voor te zetten. De leider daar is nog altijd Schrey voor Kool. Daarachter is de strijd tussen Wisselink en Chris Voet.

img 8477

Vanuit de kopgroep is het Van der Kooi die dan toch als eerste de pitstraat opzoekt en na de pitstops zien we nog steeds Van den Berg aan de leiding liggen, voor Van den Munckhof, Van der Kooi en Peter Schreurs. In de Sport divisie rijd Kool nu voor Schrey op de eerste positie en daarachter zien we Pieter de Jong in de Lotus Exige. De Jong heeft zijn voet vol op het gaspedaal staan en kan de BMW van Schrey niet veel later voorbij gaan en de tweede positie opeisen.
Ook in deze race blijft het niet droog en zien we de eerste druppels die de baan vochtig maken. We zien niemand naar binnen gaan om banden te wisselen, dus de omstandigheden veranderde niet al te veel.

Schrey lijkt een probleem te hebben en kan zijn snelle rondentijden die hij eerder in de race reedt niet voortzetten. Toon Rutgers weet hiervan te profiteren en verwijst Schrey terug naar de vierde positie.

img 8198

De strijd in de Supersport divisie lijkt gestreden na de pitstops, de verschillen op de baan zijn te groot tussen de diverse rijders. Robert van den Berg kan redelijk rustig de wedstrijd uitrijden en hij pakt de eerste overwinning dit seizoen. Als tweede finisht Eric van den Munckhof die op de streep nog maar een hele kleine marge voorsprong heeft op Jan van der Kooi. De vierde plek is voor het BS Racing Team en vijfde wordt equipe Dennis de Borst en Martin de Kleijn die in de laatste ronde nog een probleem leken te hebben waardoor ze niet op volle snelheid de finishvlag zagen.

In de Sport divisie is het Niels Kool die in de Formido BMW de overwinning mag vieren. Carlijn Bergsma en Pieter de Jong pakken een fraaie tweede plek en Harold Wisselink en Toon Rutgers staan op de laatste trede van het podium.

img 8401
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet