Supercar Challenge

DSC: Kampioenschappen worden beslist tijdens Finaleraces op Assen

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober is het zover: de finaleraces van de Dutch Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen. Met een deelnemersveld van meer dan vijftig auto’s is een spectaculaire race verzekerd. Het eenvoudige maar effectieve reglement van de DSC staat garant voor een grote diversiteit aan auto’s. Marcossen, Porsches, V8 Stars, Vipers, BMW’s, ex-DTM-wagens, Ferrari’s en Lamborghini's, alles rijdt mee in deze spectaculaire races. Naast de spannende races van de DSC zelf, zijn er ook een aantal andere klassen te gast, waaronder de BMW Ziengs Cup, en de historische GT’s en toerwagens van het Delta Lloyd private banking NKHTGT en de Youngtimers. Voor de toeschouwers staat er niet alleen een hoop racespektakel te wachten maar ook een aantal andere leuke activiteiten en demo’s. Kaarten kosten slechts € 10,00 en zijn aan de kassa verkrijgbaar.

 Poster dsc assen


Tekst en foto: PR

De strijdt in de GT-divisie is nog volop aan de gang. Rijdt Hans Ambaum de Viper (233 punten) naar een overwinning of is het toch Lex van der Meijden in de Marcos Mantis (211 punten) die het kampioenschap binnensleept, er zijn nog 44 punten te verdienen komend weekend

Ook in de Supersport divisie is nog niets beslist. Is het Pieter van Soelen met zijn BMW GTR (229 punten) die zich na de finale races op Assen kampioen mag noemen of is het misschien Richard van den Berg in de BMW WTCC M3 met 216 punten die de hoogste plaats zal innemen.

In de Sport divisie lijkt de strijd gestreden. Eugène Janssen en Rolf van Os in de BMW compact zijn vrijwel niet meer in te halen door de voornaamste concurrent, Bas Barenbrug maar ook hier geldt “you first have to finish to finish first”. Tussen de nummers drie en vier wordt nog fel gestreden wordt het Berry van Elk in de Mini Cooper S Turbo of Kees Kreijne in de Lotus Exige.

Het zijn allemaal vragen die in de laatste race op het TT circuit van Assen zullen worden beantwoord.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet