GT

GT: Dubbele overwinning Perfetti op Paul Ricard smaakt naar meer

DSCF3550

Daniele Perfetti heeft bij zijn debuut in de Blancpain GT Sports Club op het Circuit Paul Ricard de beide races op zijn naam geschreven. De voormalig Brits GT kampioen schreef zich op het laatste moment in voor de wedstrijd in Zuid-Frankrijk en proefde gelijk het zoet van succes. Perfetti bezorgde zichzelf, zijn team AKKA ASP en Mercedes-AMG de eerste overwinningen in het kampioenschap. Martin Lanting won beide races in de Iron Cup en neemt daardoor de leiding in het kampioenschap.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: PR

In de Qualifying Race waren het Daniele Perfetti's broer Egidio, Michal Broniszewski en Maurice Ricci die het tempo bepaalden, maar het drietal sneed de chicane op de Mistral Straight in de openingsronde af en kreeg daarvoor een drive-through opgelegd. Het leverde HP Racing-coureur Daniel Vogt de leiding op, maar die kon door een botsing tussen Mario Cordoni en Patrick van Glabeke en een daaropvolgende Full Course Yellow niet wegrijden.

Na de herstart ging Daniele Perfetti met de nieuwe Mercedes achter de oude Mercedes SLS AMG GT3 van Vogt aan. Vogt was sneller op de lange rechte stukken, maar Perfetti wist tijd goed te maken in de bochten en met nog vijf minuten te gaan passeerde Perfetti zijn tegenstander in Signes. De Zwitser reed vervolgens naar de overwinning, terwijl Vogt nog vol aan de bak moest om de Lamborghini Gallardo GT3 van Coach McKansy achter zich te houden.

DBF32014
Egidio (L) en Daniele (R) Perfetti: Porsche vs Mercedes, Noorwegen vs Zwitserland

Voorafgaand aan de Main Race had Daniele Perfetti al aangegeven dat hij met name de snelheid van zijn broer vreesde en daarom hoopte dat hij een zo groot mogelijk gat zou kunnen slaan in de beginfase van de race. Dat leek niet te lukken nadat Vogt in de eerste bocht de leiding pakte, maar Daniele Perfetti haalde bij het ingaan van de Virage de l'Hotel Vogt alweer in. Vervolgens liep de Mercedes-AMG GT3 snel weg bij de andere auto's. De vanaf de zevende plaats vertrokken Egidio Perfetti lag na een kwart van de race al op de derde plaats en ging vervolgens in de achtervolging op de Kessel Racing Ferrari van Michal Broniszewski.

Uiteindelijk verloor Broniszewski de tweede plaats aan de Porsche en kon de strijd tussen de Perfetti broers gaan beginnen. Egidio reed in de laatste 15 minuten het gat dicht en snoepte in de slotfase van de hoofdrace nog bijna de overwinning voor de neus van zijn broer weg, maar uiteindelijk wist Daniele toch zijn in Chupa Chups kleuren gestoken Mercedes-AMG GT3 voor de Mentos Racing Porsche 911 GT3 R over de streep te krijgen en daarmee de tweede overwinning van het weekeinde te pakken.

DSCF2942
De Mentos Racing Porsche van Egidio Perfetti op weg naar de tweede plaats

Martin Lanting domineerde op Paul Ricard de Iron Cup. De AF Corse-coureur eindigde in de eerste race als vierde overall, op slechts acht seconden van de uiteindelijke winnaar. De tweede plaats in de Iron Cup ging naar Marc Sourd, die met de Classic & Modern Racing Mercedes SLS AMG GT3 niet verder dan de tiende plaats overall kwam. In de tweede race kwamen Lanting en Sourd opnieuw als eerste en tweede over de streep. Lanting finishte in de Main Race als zevende algemeen en kwam met zijn Ferrari acht en een halve seconde voor de Mercedes over de streep. Door de twee overwinningen gaat Lanting nu aan de leiding in de strijd om de Iron Cup.

DBF32219
Martin Lanting stond twee keer als winnaar op het Iron Cup podium

Wim de Pundert eindigde met de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 als 18e algemeen in de Qualifying Race en als 19e in de Main Race. 

De volgende races van de Blancpain GT Sports Club worden tijdens het 24 Uur van Spa weekeinde verreden. Het wachten is op deelname van het Haribo Racing Team!

Uitslag Qualifying Race
Uitslag Main Race

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet