GT

FIA GT: derde plek voor GLPK-Carsport

Mike Hezemans, Bert Longin en Anthony Kumpen zijn als derde geëindigd in de voorlaatste race van FIA GT, verreden op het circuit van Adria. Zonder de klapband waar de Corvette C6R mee te maken kreeg had GLPK-Carsport de race mogelijk gewonnen.
De zege ging nu naar Thomas Biagi en Jamie Davies (Maserati MC12 GT1). Michael Bartels en Andra Bertolini eindigden als tweede met hun Maserati MC12 GT1, dat was voldoende om de titel voortijdig veilig te stellen.


Bert Longin nam de start voor zijn rekening. Na drie kwartier kwam de safety car op de baan, de Belgische rijder reageerde meteen en dook in tegenstelling tot de andere teams de pits in. Anthony Kumpen kwam als virtueel leider de baan weer op. “Eigenlijk hadden we een ronde voorsprong”, aldus Kumpen. Een klapband gooide vervolgens roet in het eten. Kumpen kon de pitcrew niet waarschuwen omdat de radio defect was. Het team werd verrast door de binnenkomende Kumpen en verwisselde slechts de lekke band in plaats van alle vier de banden. “Na de klapband was de balans weg, ik kon ook niet meer dezelfde rondetijden rijden als voor de klapband”, aldus Anthony.
Mike Hezemans maakte de klus af. “De auto was moeilijk te besturen, ik had constant overstuur. Ik kwam als derde over de finish en dat is best aardig als je weet dat we als achtste gestart zijn. Maar er had meer ingezeten.”
Peter Kox en Christophe Bouchut vielen na vijf kwartier uit met hun Lamborghini Murcielago.

Ferrari-podium

De Ferrari’s waren de snelste in de klasse GT2. Tim Mullen en Marino Franchitti wonnen met hun Ferrari 430 GT2, voor Mika Salo en Rui Aguas met eenzelfde auto. De Ferrari-equipe Paolo Ruberti – Raffaele Giammaria pakte de laatste podiumplek.
De klassementsaanvoerders Jaime Melo en Matteo Bobbi hadden problemen met hun Ferrari 430 GT2, zij werden als zesde en laatste in de klasse GT2 geklasseerd. Ze behouden wel de leiding in de tussenstand.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet