VLN

VLN: Tweevoudige première bij de vierde Nordschleife voorstelling dit weekend


2016 Voorbeschouwing
Kansen voor Frikadelli dit weekend???

Het is alweer zes weken geleden dat de laatste VLN-wedstrijd op de Nürburgring plaatsvond. Na de verplichte lange pauze na de 24U gaat het VLN Kampioenschap nu verder met de 47e Adenauer ADAC Payment Trophy op het 24.358 km. lange circuit. De toeschouwers kunnen zich op de Nordschleife weer verheugen op een bonte mix van grote en kleine auto's waarin zowel Professionals als Amateurs genieten. En direct primeurs.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Tweevoudige première bij vierde Nordschleife voorstelling
De regerende kampioenen Dirk en Tim Gronau komen dit seizoen met hun Clio voor het eerst aan de start terwijl de gloednieuwe Callaway Corvette ook voor het eerst van de partij is. De Deen Anders Fjordbach was al tweemaal eerder succesvol dit seizoen en peilt nu een derde overwinning aan. Dit weekend rijdt hij samen met Marc Basseng nadat hij eerder met Frank Stippler voor Phoenix in een Audi R8 LMS uitkwam. Het team van Schubert is met de combinatie Jörg Müller/Jesse Krohn(BMW M6 GT3) van de partij. In de aanloop naar de 24U wist men bij Schubert al een wedstrijd te winnen. In totaal zijn er maar liefst 20 potentiële kanshebbers voor de eindoverwinning en staan er voor a.s. zaterdag 150 auto's ingeschreven.

Callaway aan de start
Dit weekend komt ook het team van Callaway voor het eerst op de Nordschleife aan de start. Oorspronkelijk had het team zelfs twee auto's gepland, maar omdat één van de rijders niet over de benodigde Nordschleife Permit beschikte, werd de tweede Corvette C7 GT-R teruggetrokken. De Corvette wordt dit weekend bestuurd door Patrick Assenheimer, Daniel Keilwitz en de Amerikaan Boris Said die in 2005 de 24 U al eens op zijn naam schreef. Voor Callaway is het belangrijk om op de Nordschleife een nieuwe markt aan te boren. De concurrentie is groot. Naast de Mercedes AMG GT3, de BMW M6 GT3 komen er ook nog eens vier Porsche GT3's aan de start. Het team van Frikadelli hoopt met Patrick Huisman, Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Norbert Siedler op een goed resultaat. Naast de bekende GT3's zijn ook de beide Lexus GT3's van de partij evenals de Ford GT40 van Alzen/Wlazik.

De titelverdedigers Tim en Dirk Gronau komen dit weekend voor het eerst aan de start, maar de verwachting is dat de 2016 kampioen uit de GT3's of de BMW M235i Racing Cup gaat komen omdat die relatief gezien de meeste inschrijvingen tellen. In de M235i Racing Cup voeren Michael Schrey en Alexander Mies de tussenstand van het kampioenschap aan. Voor dit weekend staan er 22 auto's in deze klasse ingeschreven. Traditioneel begint de VLN a.s. zaterdag om 12.00u.

2016 Voorbeschouwing 2
De GT40 krijgt concurrentie van de Callaway Corvette
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet