Formula 4

ADAC F4: Leonard Hoogenboom doet goede zaken tijdens chaotische Formule 4-races op Oschersleben

Hoogenboom ADAC F4 race 03  -6674

Tijdens de vierde wedstrijd voor het Duitse Formule 4 Kampioenschap heeft Leonard Hoogenboom goede zaken gedaan door in het Rookie klassement voor debuterende rijders zijn punten aantal maar liefst te verdubbelen en op te klimmen naar de 6e plaats. Met name dankzij een zwaar gevecht in de afsluitende race waarin hij Mick Schumacher knap achter zich wist te houden, kon Hoogenboom de gang naar het podium maken om de trofee voor zijn tweede plaats in ontvangst te nemen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De wedstrijden in het Duitse Formule 4 kampioenschap kenmerken zich door veel hectiek, ongevallen en herstarts. Zo ook afgelopen weekend waar in elke wedstrijd vele incidenten zijn voorgevallen welke hebben gezorgd voor vele rode vlaggen en Safetycarsituaties. Juist door constant te rijden in alle drie de races en zorgvuldig uit de problemen te blijven, wist het jonge Nederlandse talent rijdend voor het team van Van Amersfoort Racing zich in de kijker te rijden door in elke wedstrijd knap te finishen en waardevolle punten bij elkaar te verzamelen.

Tijdens de vrije trainingen was het in tegenstelling tot de wedstrijden voornamelijk nat op het circuit van Oschersleben. Ondanks dat het de tweede keer was dit seizoen dat het circus van de Formule 4 deze baan bezocht, was het toch een grote omschakeling naar de droge omstandigheden tijdens de wedstrijden. Hierdoor was het in het begin zoeken naar de juiste lijnen om ook in de race goede tijden te rijden en de gevechten op de baan aan te kunnen gaan. Dankzij de ervaringen opgedaan tijdens het eerste weekend van het seizoen op dit circuit kon Hoogenboom zich goed handhaven in de eerste twee races.

Hoogenboom U0Q6561

Tijdens de afsluitende race van het weekend mocht Leonard Hoogenboom vanaf de 2e plek op de startgrid starten. Deze wedstrijd is de boeken ingegaan als een van de meest chaotische races ooit. Al vroeg in de race kwam teamgenoot Mawson in aanraking met een van de andere deelnemers wat resulteerde in een Safetycarsituatie. Bij de herstart was er veel verwarring bij de jonge rijders waardoor het opnieuw mis ging en de rode vlag werd gezwaaid. Dit was een groot geluk voor diverse rijders die hierdoor noodzakelijke reparaties mochten laten uitvoeren en in staat waren om de wedstrijd alsnog uit te rijden. Hoogenboom wist in deze extreem verwarrende wedstrijd zijn hoofd echter koel te houden en de tweede positie waarin hij was gestart knap vast te houden en zijn eerste podium positie van dit seizoen op te eisen.

Race 1
1e Mawson in 41:09.202
2e Preining op 1.591
3e Schumacher op 2.251
9e Hoogenboom op 16.122

Race 2
1e Mawson in 30.33.638
2e Schumacher op 0.939
3e Ortmann op 6.918
10e Van Uitert op 22.698
12e Hoogenboom op 23.828

Race 3
1e Schramm in 24:09.958
2e Hoogenboom op 1.059
3e Correa op 1.604
6e Verschoor op 3.790
9e Van Uitert op 5.365

Stand Rookies Cup na 12 races
1e Drugovich 173 punten
2e Correa 169 punten
3e Nielsen 148 punten
6e Hoogenboom 99 punten

Volgende races 23 en 24 juli Red Bull Ring, Oostenrijk
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet