Porsche Cups

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Aankomend weekend de Porsche Racing Days op Zandvoort

porsche-header

In het weekend van 25 en 26 juni vinden de Porsche Racing Days op Circuit Park Zandvoort plaats. Bezoekers kunnen volop genieten van pure autosport. Spectaculaire Porsche Races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in combinatie met de Porsche Carrera Cup France en de Porsche Zandvoort Trophy. Bijzonder is de demonstratie van historische Porsche racewagens.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR en Co van der Gragt

MG5D8931

Close racing
Bekijk de trainingen, kwalificaties en races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux samen met de Porsche Carrera Cup France en de Porsche Zandvoort Trophy (amateurrace met diverse Porsche modellen). U kunt rekenen op goed gevulde startvelden en vooral close racing – deur aan deur, bumper aan bumper.

Porsche Classic
Bewonder vier unieke historische Porsche racewagens, de Porsche 550 Spyder, Porsche 935/77, Porsche 962 en Porsche 911 GT1 98 tijdens de bijzondere classic demonstratie. Deze klassiekers komen uit de officiële collectie van het Porsche Museum in Stuttgart. Speciaal voor deze gelegenheid komen de klassiekers in actie en zijn zij te bewonderen tijdens een racedemonstratie. De racewagens worden bestuurd door al even legendarische coureurs waaronder Le Mans winnaar Gijs van Lennep.

MG5D9680

Porsche rijders op het circuit
Tussen de races door zijn er drie verschillende track time sessies: 'Porsche Warm-up Stage' voor Porsche rijders die nog geen of weinig circuitervaring hebben, 'Porsche Sport Stage' voor Porsche rijders met gevorderde circuitervaring en 'Porsche RS track time' speciaal voor Porsche RS eigenaren met gevorderde circuitervaring. Ook is er tijdens de Porsche Young Driver Experience te zien hoe kinderen in de leeftijd van 14-17 jaar hun eerste rijervaring opdoen in een Porsche.

Als Porsche rijder kunt u zelf onderdeel worden van het programma. Meer informatie over de beschikbaarheid en kosten van de track time arrangementen kan worden opgevraagd bij een van de acht Porsche Centra. Gezien de beperkte beschikbaarheid is een snel reactievermogen vereist.

Gratis toegang, speciale Porsche parking
De Porsche Racing Days op 25 en 26 juni zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Toeschouwers kiezen zelf hun favoriete plek langs de baan en ook de paddock is vrij toegankelijk. Voor alle Porsche rijders die het evenement met hun Porsche bezoeken, is er een speciale Porsche parking ingericht.

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet