IndyCar

Indycar: Indycars bloedsnel tijdens hernieuwde kennismaking met Watkins Glen

Afgelopen maandag werd door vijf coureurs van vier teams op het vernieuwde Watkins Glen getest. Sinds 2009 hebben de Indycars niet meer op "The Glen" gereden. Het baanrecord staat met 1.28.1322 op naam van Ryan Briscoe. Hoewel tijden niet werden vrijgegeven werd dit record gisteren al officieus verpulverd. De meeste coureurs waren al 2/3 seconden sneller.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2016 Dixon 1 Amper 24U na de finish in Le Mans testte Dixon al voor het team van Ganassi op Watkins Glen

Indycars bloedsnel tijdens hernieuwde kennismaking Watkins Glen
Voor een vijf uur durende testsessie op Watkins Glen waren vijf teams met vier coureurs aanwezig. Amper 24U na het Ganassi-succes op Le Mans was Scott Dixon alweer voor het team op Watkins Glen actief. In het verleden kwamen de Indycars maar liefst negenmaal op "The Glen" in actie en Dixon won maar liefst driemaal. Scott Dixon: "Met de nieuwe asfalt laag kunnen we een mooie wedstrijd verwachten. Zelfs als je van de ideale lijn afkomt beschik je nog over voldoende grip. Zo er zijn nogal wat mogelijkheden om hier te passeren. Als je een over een goede set-up voor het achterste gedeelte beschikt dan ga je voor het naderen van de "Bus Stop" nogal wat snelheid vinden"

2016 Hinch Dixon
Dixon en Hinchcliiffe bespreken de aanpassingen op Watkins Glen.

Simon Pagenaud: "Firestone heeft nogal wat banden meegebracht. Het is aan ons om uit te vinden welke minder worden, welke niet, en welke het meest constant zijn. Firestone bezorgt ons altijd constante banden. Het doel van de test is om er achter te komen welke banden voor iedereen goed zijn. Op dit moment waren er geen verrassingen en ik denk dat we de goede kant uitgaan."

James Hinchcliffe verwacht dat de huidige generatie Indycars ongeveer 3 tot 4 seconden sneller zal zijn. Hinchcliffe: "Fysiek gaat er hier nogal wat van je verwacht worden. Op de lange rechte stukken kun je een beetje uitrusten, maar je hebt hier ook nog een aantal G-Kracht bochten. Het is bijzonder snel hier. Ik heb een indruk van wat je hier allemaal kunt verwachten. Maar voordat we hier zijn betekent het wel, naar de sportschool gaan!!" De Indycars komen tijdens het Amerikaanse Labor weekend van 4 september a.s. na een afwezigheid van zeven jaar weer voor het eerst op Watkins Glen in actie.

2016 Test Watkins Glen Hinch 1
Fysiek wordt er volgens Hinchcliffe op de vernieuwde baan nogal wat van je verwacht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet