Diversen

Clio Cup: Mike Verschuur ook Duits Renault Clio Kampioen

Nadat Mike Verschuur drie weken geleden de Dunlop SportMaxx Clio Cup won heeft de Nijmeegse junior ook de Duitse Clio Cup te pakken. Op het Adria circuit in Italië finishte hij in een tumultueuze race als derde en mag zich nu verheugen op twee grandioze hoofdprijzen: een gloednieuwe Renault Clio RS en een circuittest met een Mégane Trophy.

Tekst en foto's: PR

Als Nederlander kampioen worden in de Duitse Renault Clio Cup. Het is waarlijk geen gemakkelijke opgave gebleken. Halverwege het seizoen werd er dusdanig spijkerhard geracet dat de organisatie draconische maatregelen in het vooruitzicht stelde. Dat heeft een aantal races geholpen maar op het Adria circuit, nabij Venetië gelegen, gingen de remmen weer helemaal los. Mike Verschuur kwam met een gezonde voorsprong van 36 punten naar Italië, wat hem de mogelijkheid bood de kat uit de boom te kijken en zich rustig op punten scoren te focussen. In de vrije training gaf hij met de beste tijd alvast zijn visitekaartje af maar in de kwalificatietraining bleef hij op de zevende startplaats steken. Een defect differentieel leek de oorzaak maar op zich was die positie niet zo slecht omdat zijn enige concurrent, Kristian Nägele, voor hem stond en de Nijmegenaar van hem of de naast Kristian staande broer Dennis geen opdoffers had te verwachten. Die kwam direct na de start wel van nota bene Christian Ott, Verschuurs maatje in de voorgaande races.

 verschuur_actie

En dat terwijl hij al naar de vijfde plaats was opgerukt. Door die knal raakte hij naast de baan en zakte naar de 12e plaats terug. En had bovendien een ontregelde sporing opgelopen. Verschuur maakte op de smalle baan, deels via het gras, weer twee plaatsen goed en kwam meteen binnen voor zijn verplichte 3 minuten pitstop, waarbij de monteurs snel de voorwielen weer recht zetten. De stop duurde eenduizendste seconde langer dan verplicht was. Toen hij weer in de race zat kwam al snel de safety-car in actie, vanwege de chaos op de baan. De meeste concurrenten maakte subiet hun verplichte pitstop, op Kristian Nägele na.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet