IndyCar

Indycar: NASCAR-coureur Brad Keselowsi verrast met Indycar-test op Road America.

Penske-coureur Brad Keselowksi heeft er nooit geen geheim van gemaakt dat het zijn droom is om ooit aan de Indy 500 deel te nemen. Vanmiddag kroop de voormalige NASCAR-kampioen voor het eerst achter het stuur van een Indycar op Road America. Een road-circuit nog wel... Bij het team van Roger Penske had men geen ruchtbaarheid aan de komst van de NASCAR-rijder gegeven.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Indycar/Team Penske

ClBSpRRXEAAel5N
Brad Keselowski stapt voor de eerste maal in een Indycar.

NASCAR-coureur Brad Keselowski verrast met Indycar-test
Simon Pagenaud stond vanmiddag op Elkhart Lake(Road America) zijn Penske Dallara Chevrolet kortstondig aan zijn NASCAR-collega Brad Keselowski af. De voormalige NASCAR-kampioen maakte voor het eerst in zijn carriere met een Indycar-kennis. Kurt Busch testte in 2014 op Sebring en was later dat jaar de beste rookie op Indianapolis. Behalve Team Penske, waren ook de teams van Andretti Autosport, Ganassi, Schmidt Peterson Motorsports(waar de geblesseerde Josef Newgarden door J.R. Hildebrand vervangen werd) en Rahal Letterman in actie. De komst van Keselowski was onaangekondigd. Ondanks een spin en een top van 182 mph. deed Keselowski het voor een allereerste keer eigenlijk uitstekend. De Penske-NASCAR rijder was al vele malen voor het team van Roger Penske tijdens de Indy 500 aanwezig en heeft er nooit geen geheim van gemaakt dat deelname aan dit evenement zijn grootste droom is. Simon Pagenaud verklaarde dat het niet uitgesloten is dat beide coureurs in de toekomst misschien een keer van auto zullen wisselen. Pagenaud in NASCAR en Keselowski in Indycar.

Update
Brad Keselowski: "Het eerste dat ik Simon vertelde is dat ik voor hem en zijn team veel respect heb. Ik vandaag voor tonnen geleerd en ik moet eerst alles maar eens laten bezinken. Het was één van de beste dagen in mijn leven. De gelegenheid deed zich voor en ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb. Je moet hier vertrouwen opbouwen want een stockcar doet namelijk alles om dit te schenden. Je moet van een aantal dingen die je geleerd hebt afstand nemen. Van alles wat je in een stockcar geleerd hebt, moet je gewoon vergeten. Dat is een behoorlijk proces."

Het is zeker een totaal ander gevoel om je aan te passen. Het stoeltje was bijv. aan Simon aangepast. Dus dat was niet geheel perfect." In de Xfinity-series eindigde Keselowski in 2010 als vierde op Road America

06-15-Pagenaud-On-Course-RoadAmerica

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet