ACNN

ACNN heeft primeur op Racepark Meppen

Meppen 05 Joris Brouwer pb01

Met het verrijden van de vierde ACNN autorace, zaterdag 18 en zondag 19 juni, opent Autosport Competitie een nieuw hoofdstuk. Er wordt die dagen namelijk voor het eerst geracet op het Racepark Meppen, net over de grens met Duitsland op een afstand van ongeveer 40 kilometer van Emmen. Een primeur die toebedeeld is aan ACNN. Racepark Meppen is gesitueerd op het terrein van Funpark Meppen, het grootse vermaakpark van ondernemer Hennie van der Mos. Zoals altijd bij de ACNN-wedstrijden, heeft het publiek het gehele weekend gratis entree tot de races.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het zal zaterdag en zondag een feestelijke opening worden van het Racepark Meppen. Nog niet eerder werd er een officiële race gereden en ACNN heeft de eer het spits af te bijten. De organisatie maakt er op het korte en bochtige circuit een prima evenement van, want alle ACNN klassen komen aan de start. Op zaterdag 17 juni rijden de PTC Cup, de Avenger Cup en de Open Sport Series. Zondag 18 juni komen de BMW Ooperon Cup, de Zilhouette Cup en de DTC in actie. Iedere klasse komt op het nieuwe circuit maar liefst drie maal aan de start.

"Voor de coureurs geldt het als een cuprace, maar voor ons als ACNN-organisatie is het toch wel iets meer. Een echte testcase voor Meppen", aldus Peter Grondel van de ACNN. Hij zette al in 2007 de eerste stappen om een impuls te geven aan de plannen voor een circuit bij het Funpark Meppen van Hennie van der Most.

Meppen 08 Joris Brouwer pb01

Omdat de lay-out van Racepark Meppen compleet anders is dan de circuits waar het deelnemersveld van ACNN normaal haar cupraces rijdt, kan het evenement zorgen voor verrassende uitslagen. Op het 2300 meter lange Racepark Meppen zal het vooral aankomen op stuurmanskunst. Het circuit heeft namelijk een aantal uitdagende bochten en ook kleine hoogteverschillen.

Op de Duitse piste zal blijken of de leider in de tussenstand van de PTC Cup, Ruben Lohuis (Nijverdal), ook daar ongenaakbaar is. Lohuis heeft van de zes races die zijn afgewerkt er vijf gewonnen en heeft dus laten zien moeilijk te kloppen te zijn. Toch loeren enkele concurrenten op hun kans, zoals Robin van Leliveld (Hoek van Holland). Hij is de enige die Lohuis dit seizoen van een overwinning wist af te houden. Ook andere "jonge honden" jagen op Lohuis, bijvoorbeeld de Staphorster coureur Rody Kuiper.

In de Avenger Cup gaan Cees de Maar en Rob van Pommeren (Wassenaar) aan de leiding, maar hun achtervolger, de uit de motorsport afkomstige Martijn Polinder (Doornspijk), wil op het bochtige circuit trachten zijn achterstand op het leidende duo fors te verkleinen. Gezien de stuurvaardigheden van Polinder moet het mogelijk zijn zeker een podiumplek te pakken.

Wanneer op zondag de BMW Ooperon Cup van start gaat, zal Assenaar Henk Tappel trachten zijn op het circuit van Zolder verloren gegane koppositieweer te heroveren. In België viel Tappel in een van de twee races uit, waardoor Jan Peter van Leeuwen hem in de tussenstand kon passeren. Het grote deelnemersveld in de BMW Ooperon Cup zal in de drie race op het Racepark Meppen ongetwijfeld zorgen voorveel spektakel en bijzonder aantrekkelijke wedstrijden.

Dat zal ook gelden voor de Zilhouette Cup, waarin Bernard Blaak uit Erm zijn koppositie wil verstevigen, maar tegenstand zal krijgen van Jan Viersen, die revanche wil nemen voor het puntenverlies in België.

Ook de DTC komt inactie op Racepark Meppen. Die klasse brengt een verscheidenheid aan merken aan de start en dat levert boeiende races op.

De ACNN Cupraces op het splinternieuwe circuit in Meppen beginnen zowel op zaterdag 18, als op zondag 19 juni om 09.00 uur met de trainingen. Zaterdag is de eerste race om 11.50 uur en zondag start de eerste race om 12.30 uur.

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet