DTM

DTM: Tweede poleposition Bruno Spengler

Bruno Spengler heeft op het Franse Le Mans de tweede poleposition uit zijn DTM-carrière gescoord. Na de Nürburgring eerder dit jaar toonde de Canadees zich ook op het Le Mans Bugatti Circuit de snelste op de zaterdag. De strijd om het kampioenschap maakt nog kans op een spannend staartje, daar Tom Kristensen tweede staat, tegen de negende tijd van Bernd Schneider.

Tekst: Daan Jeuken

In de eerste sessie zijn het weer de 2004-bolides die hun achterste startplaatsen verdelen. Opvallend hierbij is dat Thed Björk, de vervanger van de geblesseerde Nicolas Kiesa, de snelste van dit groepje van vier is. Behalve Ickx, Lauda en Stoddart weet Björk ook nog Jean Alesi achter zich te laten. De Fransman komt op zijn thuiscircuit niet verder dan de zeventiende tijd. Als laatste haalt ook Stefan Mücke de tweede ronde niet.
In de tweede sessie is Bernd Schneider de opvallendste afvaller. De Duitser die volgas afkoerst op zijn vijfde titel, komt een fractie tekort om toegang tot de laatste kwalificatiesessie af te dwingen. Hetzelfde lot ondergaat Mattias Ekström, die achter Schneider op de tiende plaats eindigde. Scheider, Stipller, La Rosa en Frentzen vallen eveneens af in de tweede sessie.
In de laatste sessie is het Bruno Spengler, die in de laatste secondes een tijd van 1:30.486 noteert; Tom Kristensen 32 duizendste achter zich latend. Mika Häkkinen eindigt als derde, voor polekoning Jamie Green. Abt, Margaritis, Kaffer en winnaar van de vorige race Tomzcyk vullen de topacht.

Uitslag kwalificatie DTM
Le Mans Bugatti Circuit, zaterdag 14 oktober 2006

1. Bruno Spengler, 1:30.486
2. Tom Kristensen, op 0.032
3. Mika Häkkinen, op 0.367
4. Jamie Green, op 0.576
5. Christian Abt, op 0.603
6. Alexandros Margaritis, op 0.838
7. Pierre Kaffer, op 0.890
8. Martin Tomczyk, op 0.997
9. Bernd Schneider
10. Mattias Ekström

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet