Supercar Challenge

Maik Barten maakt met VGL Racing comeback in Supercar Challenge

maik barten p

Vorige maand maakte de 25-jarige Maik Barten succesvol zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Op de snelle oval van Raceway Venray behaalde hij een podiumplaats in de Rookie cup. Nu is het na een jaar afwezigheid tijd voor zijn comeback in de Supercar Challenge.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Met VGL Racing, het team waarmee hij samen met Ronald Thienpont, Bert van Gansen, Frederic Sels en Geert de Clerq de 24 Hours of Zolder in 2015 wist te winnen in de GT4 klasse, maakt Maik Barten komend weekeinde zijn comeback. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps rijdt de coureur uit Geldrop in de Supercar Challenge. Samen met Danny Wagtmans hoopt hij een goed debuut neer te zetten voor het Belgische VGL Racing.

maik barten a

Hun strijdwapen is de in Nederland gebouwde Saker Sportscar. In 2015 reed Maik al eens met een Saker Sportscar in de Supercar Challenge samen met Herbert Boender. In de Supersport klasse misten zij op een haar na het podium tijdens de Gamma Racingdays.

"Dit weekend gaan wij vooral op uitrijden, aangezien onze Saker zondagmiddag ook aan de start zal staan van het BELCAR kampioenschap. Maar ik ben verheugd om voor VGL Racing aan de start te staan in hun eerste Supercar Challenge race", verklaarde een gemotiveerde Maik Barten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet