Advertorials

Advertorial: Partnership Stern Auto en Bleekemolens Race Planet bezegeld met drie Mercedes-AMG GT's

stern1

Op 6 juni jl. overhandigde Floris Hoefsloot van Stern Auto de sleutels van drie Mercedes-AMG GT's aan Bleekemolens Race Planet. In Zandvoort werd niet alleen stilgestaan bij de ingebruikname van de bloedsnelle sportwagens, maar ook bij het partnership die Mercedes-Benz dealer Stern Auto en Bleekemolens Race Planet aangaan. Naast een voorliefde voor auto's, hebben beide partijen ook op het gebied van kwaliteit en uitstraling veel raakvlakken met elkaar. Stern Auto, de grootste Mercedes-Benz en smart dealer van Nederland, is tevens AMG Performance Center en levert de meeste AMG's in Nederland.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Keuze van de klant
Begin dit jaar maakte Bleekemolens Race Planet een shortlist voor uitbreiding van het wagenpark voor haar Race Experiences. Bleekemolens Race Planet bezit ruim 150 exclusieve en vooral snelle bolides waarmee particulieren en bedrijven alleen of in groepsverband op het Circuit Park Zandvoort kunnen rijden. Via social media konden fans stemmen op hun favoriete model. De stemming tussen de Audi R8, de BMW i8, Chevrolet Corvette of de Mercedes-AMG GT werd uiteindelijk gewonnen door de laatstgenoemde. De Mercedes-AMG GT bleek veruit het meest populair waardoor Bleekemolens Race Planet definitief voor dit model koos.

Mercedes-AMG GT
Het hart van de Mercedes-AMG GT wordt gevormd door de 4,0-liter V8-AMG-biturbomotor. De ervaren ingenieurs hebben hun hart en ziel gelegd in de ontwikkeling en productie van deze high-performance krachtbron. Conform de AMG-filosofie 'One Man, One Engine', is de high-performance motor volledig met de hand in elkaar wordt gezet. Met 460 pk haalt de Mercedes-AMG GT de 100 km/u binnen 4 seconden en ligt de topsnelheid op maar liefst 325 km/u. Michael Bleekemolen, oud-Formule 1 coureur en oprichter van Bleekemolens Race Planet is onder de indruk van de nieuwste aanwinsten: "De Mercedes-AMG GT is een mooie aanvulling op ons wagenpark!"

Voordat de auto's het circuit op kunnen, zijn deze bestickerd en gebruiksklaar gemaakt voor de diverse Race Experiences. Stern Auto leverde een witte, zilveren en rode Mercedes-AMG GT aan Bleekemolens Race Planet.. Om deelnemers aan de Race Experiences de ervaring te bieden om net als Bernd Mayländer in de Safety Car van de Formule 1 te rijden, is de zilveren uitvoering volledig bestickerd in de officiële F1 Safety Car livery.

Partnership
De samenwerking tussen Stern Auto en Bleekemolens Race Planet zal in de praktijk verder gaan dan het leveren van snelle bolides met Mercedes-Benz signatuur alleen.. Stern Auto zal haar klanten en relaties uitnodigen voor exclusieve events op Circuit Park Zandvoort. Ook kunnen potentiële kopers van een Mercedes-AMG GT via Bleekemolens Race Planet op het circuit proefrijden; een extra ervaring die bij een gewone proefrit op de openbare weg niet mogelijk is. Andersom worden geïnteresseerd geraakte gasten van Bleekemolens Race Planet doorverwezen naar officieel Mercedes-Benz en Mercedes-AMG dealer Stern Auto.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet