DTM

DTM: Thed Björk in Futurecom-Audi op Le Mans

Weer een nieuwe rijder bij het Audi-klantenteam Futurecom TME: nadat Nicolas Kiesa zoals gemeld twee weken geleden bij het motocrossen zijn rechter been brak en ondanks zijn voornemen in Le Mans te racen toch geen toestemming kreeg, zit nu de 25-jarige Zweedse coureur Thed Björk in de Audi A4 DTM met het startnummer 19.

Tekst: René de Boer

Björk begon zijn loopbaan in de formulewagens en reed onder andere een seizoen in de Amerikaanse Barber Dodge Pro Series. Daarna behaalde hij successen in de sportwagens: in 2001 won hij de kampioenstitel in de SR2-klasse van het FIA Sportwagenkampioenschap en hij racete voor het Franse Courage-team in Le Mans.

Sinds vorig jaar is Thed Björk actief in het sterk bezette Zweeds toerwagenkampioenschap. Vorig jaar werd hij tweede in de eindstand, dit jaar werd hij kampioen. Tijdens de laatste race van het seizoen, twee weken geleden op het circuit van Mantorp Park, stelde hij met zijn Audi A4 tweeliter de titel veilig.

Björk is al de vierde coureur die naast Vanina Ickx voor het team Futurecom-TME in actie komt. De eerste drie races reed Olivier Tielemans, daarna kwam Jeroen Bleekemolen twee wedstrijden lang in actie en vervolgens reed Nicolas Kiesa drie weekends. Nu is het dus de beurt aan Björk om te laten zien wat hij in de DTM kan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet