Diversen

Div: Spa Racing Festival: Horrorcrash Caterhams

Iedereen kent ze wel, de typisch Britse Caterhams, gebaseerd op de beroemde Lotus 7. De Britten kennen heel wat van dit soort lokale kampioenschappen. Op Spa kropen twee deelnemers door het oog van de naald.

tekst Willem J. Staat

 Caterham Crash 1
Onheilspellende rookwolken in Blanchimont. Efficient optreden van de marshalls voorkwam erger. Oliver Jackson in de midden loopt weg terwijl zijn collega zich nog in de vuurzee bevindt. Foto: Willem J. Staat.

Goede afloop Caterham horrorcrash
Iedereen kent ze wel de typische Britse Caterham, gebaseerd op de beroemde Lotus 7. Afgelopen weekend waren ze te gast op Spa. In Blanchimont raakten de bolides van Oliver Jackson en Martin Amison elkaar, waarbij de Caterham van laatstgenoemde direct vlam vatte. Efficiënt optreden van de dienstdoende marshalls voorkwam erger. Hoewel het ergste gevreesd werd liep deze crash gelukkig met een sisser af. De Brit Amison werd bewusteloos uit Caterham gehaald en werd per helicopter naar Luik gevlogen, alwaar hij bij kennis kwam. De Brit bleek volgens de organisatoren aan zijn high-speed crash niet meer dan een gebroken arm te hebben over gehouden.

 Caterham Crash 2
De volledig uitgebrande Caterham na de crash op de plaats des onheils. Foto: Willem J. Staat


 Caterham crash 3
De volledige uitgebrande Caterham van Martin Amison in de paddock.Een bewijs dat autosport gelukkig bij efficiënt optreden ook op clubniveau veilig kan zijn. Foto: Willem J. Staat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet