Supercar Challenge

DSC: Audi Ardennen Express op Spa

De Duitser Elmar Grimm behaalde afgelopen zondag met de fraaie ex-Abt DTM Audi TTR een overtuigende zege tijdens de tweede DSC-wedstrijd op Spa.

tekst Willem J. Staat

 BMW 120d

Voor de fraaie Belgische gast BMW 120d werd het jammergenoeg een pechweekend op Spa. Foto: Willem J. Staat

Overwinning voor ex-DTM Audi TTR
Elmar Grimm vertrok met zijn ex-Abt DTM Audi TTR vanaf de tweede startplek en stak pole-sitter Pieter Dubois in de US Carworld Corvette in Les Combes aan de buitenkant voorbij. Grimm sloeg direct een gat met de concurrentie. Achter Grimm volgden Dubois, Meindert van Buuren in de V8 STAR, Graham Coomes in de Porsche en Hans Ambaum in de Viper. Berry van Elk kwam bij het uitkomen van La Source in aanraking met de RED Motorsport Lotus van Wilfried Schawohl die plots de baan overschoot en moest met zijn Mini helaas als eerste uitvaller genoteerd worden.

De US Carworld Corvette viel in de derde ronde ten prooi aan de V8 STAR van Meindert van Buuren. Bij de reguliere stop constateerde het winnende team van zaterdag dat men met de verkeerde bandenspanning reed. Kort na de rijderswissel moest René Wijnen definitief met een kapotte achteras opgeven. Bij de reguliere stops kwam Graham Coomes kortstondig met zijn Porsche aan de leiding maar Grimm nam direct de kop over. Hoewel het er voor Grimm optisch gemakkelijk uitzag bleek dat allerminst het geval.In de allerlaatste ronde kampte de Duitser met een losse bodemplaat en zette zijn Audi TTR direct na de finish stil onderaan de Raidillon. Meindert van Buuren eindigde met zijn V8 STAR als tweede, terwijl Coomes in zijn Porsche als derde eindigde. Ook was er een goed resultaat voor onze zuiderbuur Johan van Vaerenberg, die met de Vertigo als vijfde eindigde, net voor de Eurotech Marcos van Wim Noorman en Toon van der Haterd.

Supersport
In de Supersportklasse maakten andermaal de BMW's de dienst uit. André de Vries reed korte tijd aan de leiding, maar viel kort na zijn pitstop uit. Daarna vochten de titelkandidaten Richard van den Berg en Pieter van Soelen een bloedstollende strijd uit, ronde na ronde zat van Soelen van den Berg op de hielen maar zag geen kans voorbij te steken. In de voorlaatste ronde ondernam Van Soelen een ultieme poging in La Source, maar hij ging wijd en verloor daardoor de aansluiting. De overwinning in de Supersportklasse ging naar Richard van den Berg met BMW, gevolgd door de BMW van Pieter van Soelen en Nol Köhler in een Marcos Mantis op een felbevochten derde plaats.

Sport
Uitermate spannend was de strijd in de Sportklasse. De leiding verwisselde meerdere malen. Alexandra van de Velde, Bas Barenbrug, Mark J. Thomas en de Brit Guy Povey streden fel om de kop waarbij de Brit zich bij zijn reguliere stop in zijn strafseconden verslikte en als één van de weinigen een Stop/Go kreeg opgelegd. De Brit eindigde uiteindelijk nog als vijfde in de Sportklasse achter Bas Barenbrug. Alexandra moest helaas de strijd staken met een verbogen linkerachterwielophanging nadat zij werd aangetikt door een Porsche aan de binnenkant van de "dubbele linkse". De overwinning in de Sportklasse ging dit keer verdiend naar de combinatie Ko Scheurer-Ron Braspenning met BMW. De wagen was na de kwalificatie van zaterdag nu geheel conform reglement, gevolgd door de combinatie Eugene Janssen-Rolf van Os, terwijl de Canadees Mark J. Thomas in de BP Ultimate BMW als derde in de klasse eindigde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet