IndyCar

Indycar: Tony Kanaan snelste tijdens Carburation Day. Pippa Mann crasht weer

Tijdens de laatste warm-up voor de 500e editie van de Indy 500 was Tony Kanaan met 226.280 mph. de snelste man terwijl Carlos Munoz de tweede tijd liet registreren. Daarachter volgden Dixon, Power en Hunter Reay. Gedurende de gehele maand mei was Munoz snel en was al eerder dichtbij de overwinning en moet zeker tot de kanshebbers van de 100e editie gerekend worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ed en Mark Heuvink

class16
De klas van 2016. Wie gaat de 100e editie van de Indy 500 winnen.

Kanaan snelste tijdens Carburation Day. Pippa Mann crasht weer.
Met een tijd van 226.280 was Tony Kanaan tijdens de warm-up de snelste man op de baan. Voor de 100e editie van de Indy 500 vertrekt Kanaan als 18e. Tony Kanaan: "Ik ben erg blij met mijn auto. Maar voordat ik nu echt blij ga worden moet ik eerst nog wel even 17 man passseren. Na de moeilijkheden in de kwalificatie hebben wij ons op de wedstrijd geconcentreerd. Het zal een grote fout zijn indien er met ons geen rekening gehouden gaat worden!"

Carb1
Op Curburation Day liepen de voorbereidingen bij Ryan Hunter Reay op volle toeren.

Munoz vertrekt vanaf de eerste startrij in het midden en finishte in 2013 achter winnaar Kanaan als tweede. Munoz: " Vandaag was het alleen maar een check of de auto goed was. Op zondag zullen de condities zeker anders zijn. Maar in alle trainingen zat ik er bovenaan bij. Maar dat maakt niet uit!"Pippa Mann crashte andermaal maar bleef ongedeerd. Ook de schade bleef beperkt zodat zij haar startplek kan behouden.
pitstop
De pitstop challenge. Een uniek evenement gewonnen door Helio Castroneves. Vroeger deden ze het ook in de F1. Veertig jaar geleden dan.

Castroneves wint pitstop Challenge
Voor de 8e maal heeft Team Penske de pitstop Challenge op Indianapolis op haar naam geschreven. In de finale nam Castroneves het op tegen de Schmidt Peterson -coureur Mikhail Aleshin. Castroneves: "Ik ging er gewoon voor. Dank aan het Penske Team, ze zijn gewoon de snelste. Erg dankbaar dat ik van dit team deel uit mag maken." Teameigenaar Roger Penske: "Dit geeft ons voor a.s. zondag natuurlijk wel momentum."

hinchcl
Polesitter Hinchcliffe was slechts twaalfde tijdens de allerlaatste warm-up.

Dean Stoneman wint spectaculaire Freedom 100
De Indy Lights wedstrijd eindigde in een spectaculaire laatste ronde shoot out tussen Dean Stoneman en Ed Jones, die met een voorsprong van slechts 0.0024 secs. verslagen werd. Na de laatste neutralisatie ontaardde de wedstrijd in een dragsprint tussen Stoneman en Jones. Voor Stoneman betekende het zijn tweede Indy Lights-overwinning dit seizoen.

Carburation Day(geen tijden gegeven)
1. Tony Kanaan
2. Carlos Munoz
3. Scott Dixon
4. Will Power
5. Ryan Hunter-Reay
6. Alexander Rossi
7. JR Hildebrand
8. Oriol Servia
9. Townsend Bell
10. Helio Castroneves
11. Mikhail Aleshin
12. James Hinchcliffe
13. Juan Pablo Montoya
14. Graham Rahal
15. Takuma Sato
16. Conor Daly
17. Josef Newgarden
18. Sage Karam
19. Alex Tagliani
20. Ed Carpenter
21. Marco Andretti
22. Simon Pageanud
23. Sebastien Bourdais
24. Jack Hawksworth
25. Gabby Chaves
26. Charlie Kimball
27. Bryan Clauson
28. Pippa Mann
29. Spencer Pigot
30. Max Chilton
31. Stefan Wilson
32. Matt Brabham
33. Buddy Lazier

juan
Gaat Montoya voor een derde overwinning?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet