IndyCar

Indycar: Newgarden snelste in drukste Indy 500 simulatie ooit……

"Ik kwam hier voor de trainingen en zag een race" zo twitterde een fan gisteravond na één van de laatste trainingen voor de Indy 500. Zo heftig ging er het aan toe ter voorbereiding voor de 100e Indy 500. Josef Newgarden was met 227.414 mph. uiteindelijk de snelste man. Newgarden kwalificeerde zich afgelopen zondag voor de eerste startrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar


2016 Simulatie
Eigenlijk werd gisteravond de 100e editie van de Indy 500 al verreden. Ongelofelijk wat een spektakel.......

Newgarden snelste in drukste Indy 500 simulatie ooit.
Niet in de simulator maar op de Brickyard zelf simuleerden de meeste teams de komende Indy 500. Zowel op de livestream als in werkelijkheid was het verbazingwekkend en adembenemend om te zien. Uiteindelijk was Josef Newgarden met zijn Dallara Chevrolet de snelste man. Josef Newgarden: "Vandaag was representatief van wat we zondag kunnen gaan verwachten. Er werd in groepjes gereden en dit is wat we willen zien. Een aantal rijders deden het goed en een aantal wat minder. En zo zal het op de wedstrijddag ook zijn."

Achter Newgarden volgden de Ganassi Dallara Chevrolets van Tony Kanaan en Scott Dixon met 226.393 mph en 226.339 mph.Tony Kanaan: "Ik ben erg verheugd dat de No 10 NTT Dallara Chevrolet vandaag op snelheid zat. Sinds de allereerste sessies heb ik toch wel een goed gevoel. Vandaag hebben we kunnen laten zien hoe sterk de wedstrijd set-up is. Wij hebben veel vooruitgang geboekt en dit hielp ons wel een beetje. Wij zijn voor 100% op de wedstrijd gefocust en wij zijn nu aan het uitkienen wat de beste strategie moet worden om terug aan de leiding te komen."

2016 Newgarden
Josef Newgarden liet de snelste tijd noteren.

Sage Karam liet met 226.045 de vierde tijd noteren gevolgd door de Britse Pippa Mann die een tijd van 225.833 neerzette. Karam: "Ik denk dat vanwege de weersverwachting voor later deze week iedereen wel zijn auto in wedstrijdtrim uitprobeerde. Wij deden het vandaag ook, werkten aan het brandstofverbruik, pitstops en vele andere zaken. Ik denk dat we een goede basis hebben voor Carburation Day en de wedstrijd. Sinds dat Mann afgelopen zaterdag crashte was dit de eerste aangelegenheid dat ze voldoende rondes kon afleggen. 116 in totaal. Mann vertrekt vanaf de negende startrij.

2016 Pippa Mann
Sterk optreden van Pippa Mann ondanks een crash afgelopen weekend.

Pippa Mann: "Carburation Day op steroïden. Zo leek het wel. We reden vier uur achter elkaar en niemand wil kort voor de wedstrijd zijn auto nog eens in de muur zetten. Het was nogal ruig op de baan. Maar dit was representatief voor de wedstrijd. Als je tijdens de race met zoveel auto's in een groepje rijdt ben je niet in staat om snelle tijden te rijden. Je moet alle versnellingen en soms de remmen gebruiken. Ik weet dat dit hier raar klinkt. Het wordt interessant als je reageert op wat iedereen doet en niet wat je auto doet." In een trainingssessie die 2.5 uur korter was dan de voorgaande werden 2886 rondes afgewerkt. Negen coureurs reden meer dan 100 ronden. Carlos Munoz en Max Chilton reden beiden 117 ronden elk.

Indy-500-practice-results-640x828
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet