IndyCar

Indycar: James Hinchcliffe snelste voor de Fast Nine Shoot Out

Vorig jaar lag James Hinchcliffe in het ziekenhuis. Nu was hij de snelste man voor de Fast Nine Shoot Out waarin vandaag bepaald gaat worden wie de Pole voor de 100e editie van de Indy 500 heeft. De beide Schmidt Peterson Motorsport-coureurs Hinchcliffe en Aleshin zorgden in de laatste 75 minuten voor voldoende spektakel.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2016 Hinch Fast 9
James Hinchcliffe voorlopig de snelste man op de Brickyard.


James Hinchcliffe snelste voor de Fast Nine Shoot Out
James Hinchcliffe, Ryan Hunter Reay, Will Power, Helio Castroneves, Townsend Bell, Josef Newgarden, Carlos Munoz, Simon Pagenaud en Mikhail Aleshin gaan vandaag op de Brickyard in de Fast Nine Shoot Out uitmaken wie de Pole heeft voor de 100e editie van de Indy 500. Mikhail Aleshin zorgde gisteren al voor het nodige spektakel door voorlopig de derde tijd te grijpen.

Met een gemiddelde van 230.946 mph. was James Hinchcliffe voorlopig de snelste man op de Speedway. James Hinchcliffe: "Alle lof voor de crew van de Arrow Electronics auto. Dat ding is een raket. In de laatste ronde deden we het wat rustiger aan met de motor want wij wisten dat we in de Top 9 veilig zaten. En dit was ons doel vandaag."

Ryan Hunter Reay was de tweede snelste man op de baan. Ryan Hunter Reay: "Op het moment dat we snelheid nodig hadden beschikten wij er ook over. Het meest nerveuze is het wachten in de auto, want je kunt gewoon niets doen. Ik wil Honda bedanken want ze doen net zo hard hun best als de coureurs op de baan."

2016 Hinch Out "Hinch" begint aan zijn run.


De Rus Aleshin kwalificeerde zich bij zijn derde poging voor de Top 9 Shoot Out. En het was niet gemakkelijk. Aleshin: "Mijn stuurwiel functioneerde niet goed. Ik wist nog niet eens hoe snel ik ging. Ik beschik nog niet eens over alle informatie. Gewoon op je werk concentreren. Dat is het! Voor het team ben ik blij. Zeker omdat we twee auto's in de Top 9 hebben. We hebben laten zien dat Schmidt Peterson Motorsports over potentieel beschikt" Zowel Pippa Mann als Max Chilton crashten terwijl Gabby Chaves zijn pogingen om te kwalificeren voortijdig afbrak.

2016 indy Girls
Zelfs de voorbereidingen van de 100e Indy 500 zijn al één groot feest.

Fast Nine
1. James Hinchcliffe Dallara Honda 230.946 mph
2. Ryan Hunter Reay Dallara Honda 230.905 mph
3. Will Power Dallara Chevrolet 230.736 mph
4. Helio Castroneves Dallara Chevrolet 230.500 mph
5. Townsend Bell Dallara Honda 230.452 mph
6. Josef Newgarden Dallara Chevrolet 230.229 mph
7. Mikhail Aleshin Dallara Honda 230.209 mph
8. Carlos Munzo Dallara Honda 230.173 mph
9. Simon Pagenaud Dallara Chevrolet 230.102 mph
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet