ACNN

Robin van Leliveld wint slotrace Citybug Cup op Circuit Park Zandvoort

Geen hattrick voor Mika Morien, de derde race van de Citybug Cup is terecht gewonnen door Robin van Leliveld. Johan Kraan klom gedurende de race op van de 13e naar de tweede positie voor Mika Morien, maar wilde geen invloed uitoefenen op het klassement van deze jongelingen en liet zich daarom in de laatste ronde terugvallen naar de achterhoede. Mika Morien werd tweede, Luca Bettini pakte de derde podiumplek.

Tekst: Marco Antheunisse

Ook de derde race van deze opstapklasse was het aanzien zeker waard. Morien moest na de start direct zwaar in de verdediging, Van Leliveld zag dat Wim Meijer door Morien's verdedigende actie een gaatje liet en nam in de Tarzanbocht de tweede plaats over. Morien kon Van Leliveld eveneens niet afstoppen en zo had de Citybug een nieuwe raceleider. Lang duurt dit echter niet, Morien herpakt de leiding al snel maar kan niet loskomen van zijn achtervolgers.

Johan Kraan, organisator en coureur in de Citybugs, is vanaf P13 gestart maar snijdt als een mes door de boter. In ronde 4 ligt hij al op de derde stek. Zeven auto's zitten binnen twee seconden en ook de rest van het veld kan redelijk volgen. In ronde 5 ligt Kraan achter Morien en plaatst een aanval, maar Morien verdedigt fel. Van Leliveld profiteert, hij neemt de leiding over.

In de zesde ronde raken Max de Bruijn en Joran Noren elkaar in de Hans Ernst-bocht. Ze staan in het grind en de safetycar komt in de baan en vangt het veld op. In ronde acht wordt de race herstart.

Van Leliveld geeft de leiding niet meer af, Kraan laat zich in de laatste ronde terugvallen en zo wordt Morien tweede. De laatste podiumplek is voor Luca Bettini, die de eerste race onfortuinlijk crashte en moest opgeven.
Al met al laat de Citbug Cup een zeer positieve indruk achter, een frisse jonge raceklasse met potentie.

Uitslag race 3 Citybug Cup
Zondag 15 mei, Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
1. Robin van Leliveld - Toyota Aygo, 11 ronden
2. Mika Morien - Toyota Aygo +0.729
3. Luca Bettini - Toyota Aygo +1.252
4. Willem Meijer - Toyota Aygo +1.418
5. Thomas Verhoek - Peugeot 107 +3.457
6. Frederik Meijer - Peugeot 107 +8.561
7. Walter Sleegers - Peugeot 107 +8.820
8. Ramon Tempelman - Toyota Aygo +8.945
9. Jos Sleegers - Peugeot 107 +11.607
10. Dominique Kraan - Toyota Aygo +12.781
11. Johan Kraan - Toyota Aygo +14.687
12. Johan Leeuwenhage - Toyota Aygo +1 ronde
13. Dennis van Leliveld - Toyota Aygo +1 ronde

Uitgevallen:
Jaron Nooren - Peugeot 107
Max de Bruijn - Toyota Aygo
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet