ACNN

Mika Morien pakt tweede Citybug Cup-zege op rij tijdens Pinksterraces

Mika Morien heeft ook de tweede race in de Citybug Cup gewonnen. Nadat hij vanaf poleposition in de beginfase makkelijk leek weg te lopen moest hij in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om de zege te pakken. De strijd om de overige podiumplaatsen was erg leuk, Willem Meijer, Robin van Leliveld en Thomas Verhoek vochten de hele race lang een mooi gevecht uit dat pas in de laatste meters beslist werd. Net als gisteren werd Meijer tweede, Van Leliveld pakte nu de derde podiumplek.

Tekst: Marco Antheunisse

Het lijkt er op dat Nederland een goede opstapklasse voor jong racetalent rijker is. Het nieuwe Nederlands Kampioenschap de Citybug Cup is wat aarzelend begonnen met een vrij onzichtbare seizoensopening op TT Circuit Assen, waar de Citybug samen met de PTC Cup reed in het ACNN. Ook het begin van de race gisteren gaf aan dat de rijders erg graag willen, maar nog wel veel moeten leren. De tweede race gaf echter een heel ander beeld en dat leverde een erg leuke race op.

Mika Morien mocht na zijn zege van gisteren vanaf pole vertrekken. De grid van de eerste race wordt weliswaar bepaald door loting, de grids van de twee volgende races zijn steeds de uitslag van de race ervoor.

Morien was net uit zijn Clio gestapt, waarin hij tweede werd in de Clio Cup Benelux en had net voldoende tijd gehad om zich in de Toyota Aygo in de veiligheidsgordels te gespen. Zoals te verwachten viel reed de 15-jarige alleskunner in de eerste ronden weg bij zijn achtervolgers, na de eerste doorkomst was zijn voorsprong al 1.785 sec. en die bouwde hij uit tot bijna drie seconden. De strijd erachter was mooi, Meijer en Van Leliveld streden om de tweede plek en even later sloot ook Verhoek, die in de beginfase was teruggevallen van 3 naar 5, weer aan.

De rijders die gisteren zo onfortuinlijk uitvielen in de eerste ronde namen deze race revanche. Luca Bettini reed van achter knap naar de vijfde positie en Max de Bruijn werd zesde.

In de laatste fase van de race slonk de voorsprong van Morien zienderogen, het achter hem strijdende drietal kwam steeds dichterbij en hoewel een aanval te laat kwam had de race voor Morien niet veel langer moeten duren. De jonge Fries won zijn tweede Citybug-race op rij, Meijer wist in de laatste meters Van Leliveld te passeren en werd tweede. Verhoek passeerde de finish slechts 0.765 sec. later dan de winnaar en dat geeft wel aan dat deze leuke klasse een leuk seizoen tegemoet gaat.

Vanmiddag om 18.20 uur staat de derdeCitybug-race van het weekend op het programma.

Uitslag race 2 Citybug Cup
Zondag 15 mei, Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
1. Mika Morien - Toyota Aygo, 12 ronden in 28:54.278
2. Willem Meijer - Toyota Aygo +0.347
3. Robin van Leliveld - Toyota Aygo +0.389
4. Thomas Verhoek - Peugeot 107 +0.765
5. Luca Bettini - Toyota Aygo +18.900
6. Max de Bruijn - Toyota Aygo +19.462
7. Frederik Meijer - Peugeot 107 +26.613
8. Johan Leeuwenhage - Toyota Aygo +26.820
9. Walter Sleegers - Peugeot 107 +33.093
10. Dennis van Leliveld - Toyota Aygo +38.534
11. Jos Sleegers - Peugeot 107 +54.974
12. Dominique Kraan - Toyota Aygo +56.226
13. Johan Kraan - Toyota Aygo +1:01.391
14. Ramon Tempelman - Toyota Aygo +1 ronde

Uitgevallen:
Jaron Nooren - Peugeot 107
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet