ACNN

Mika Morien wint eerste Citybug Cup-race tijdens Pinksterraces op Zandvoort

podium

Na een tumultueus begin heeft Mika Morien de eerste Citybug-race gewonnen. Willem Meijer streed de hele race lang met Morien, maar moest genoegen nemen met de tweede plek. Thomas Verhoek maakte het podium compleet.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

In de Citybug Cup is er geen kwalificatie, maar wordt de startgrid bepaald via loting. Helaas wordt de uitslag van deze loting niet bekend gemaakt en aangezien de rijders in deze nieuwe klasse nog niet bekend zijn is het voor iedereen, behalve de coureurs zelf gelukkig, gissen wie op welke positie start.

Toch verloopt de start niet helemaal volgens plan, want een klein aantal rijders vertrekt al van de startgrid voor een opwarmronde, terwijl het toch echt de bedoeling was dat iedereen zou wachten op de groene lichten. Nadat deze rijders hun startpositie alsnog hadden ingenomen en de groene lichten uitgingen dacht een groot aantal rijders dat dit de start van de race was. In volle vaart passeerden sommige rijders hun voorganger, gelukkig zonder ongelukken.

uitleg

Nadat de startgrid een ronde later weer compleet was werden alle rijders uit de auto gehaald voor een korte aanvullende briefing. De opwarmronde ging nu wel goed en ook de start verliep prima.

crash

crash2

In de Hugenholtz-bocht spinde een rijder en de een na de ander raakte een voorganger. Uiteindelijk vielen drie rijders uit, de rest van het veld kon na een safetycarperiode de race vervolgen.

Willem Meijer reed op kop, gevolgd door Robin van Leliveld en Mika Morien. Het veld viel wat uit elkaar, met het leidende trio wel dicht op elkaar. Morien wist Van Leliveld te passeren en sloot aan achter Meijer. Het tweetal liep weg van de achtervolgers en duidelijk werd dat de winnaar van deze race uit dit duo zou komen.

morien-groep

Morien nam de kop over, maar moest toestaan dat Meijer de leiding werd terugpakte. Tegen het einde van de race liet de 15-jarige Morien zien dat hij met niets anders dan de zege tevreden is. Hij nam de leiding weer over en won de race voor Meijer en Thomas Verhoek, die Van Leliveld ook gepasseerd was. Door het hele veld heen waren er mooie gevechten, die de potentie van deze klasse duidelijk maken.

Uitslag race 1 Citybug Cup
1. Mika Morien - Toyota Aygo, 11 ronden
2. Willem Meijer - Toyota Aygo +0.145
3. Thomas Verhoek - Peugeot 107 +0.663
4. Robin van Leliveld - Toyota Aygo +2.496
5. Johan Kraan - Toyota Aygo +21.199
6. Jaron Nooren - Peugeot 107 +26.885
7. Johan Leeuwenhage - Toyota Aygo +47.630
8. Frederik Meijer - Peugeot 107 +47.791
9. Walter Sleegers - Peugeot 107 +49.049
10. Dennis van Leliveld - Toyota Aygo +1:07.562
11. Dominique Kraan - Toyota Aygo +1:08.037
12. Ramon Tempelman - Toyota Aygo +2:07.831

Uitgevallen:
Luca Bettini - Toyota Aygo
Jos Sleegers - Peugeot 107
Max de Bruijn - Toyota Aygo
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet